Велинград - online - Временни комисии ще проверяват договорите на общината с “Еко Титан” и “Сконто” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Временни комисии ще проверяват договорите на общината с “Еко Титан” и “Сконто”
Публикувано 2015-12-01 10:23:41 от Темпо

На извънредна сесия на 26 ноември Общинският съвет образува две временни комисии, които ще извършат проверки по договорите на община Велинград с фирмите “Еко Титан” и “Сконто”. Предложението е на кмета Костадин Коев, който каза, че е обещал диалог със съветниците по важни за общината теми и затова е предизвикал тази сесия. Той подчерта, че иска по-голяма прозрачност по сключения през 2009 г. договор и анексите между общината и “Еко Титан” за сметопочистването, като временната комисия да изиграе ролята на контролен орган. Кметът предложи в комисията да влязат съветници от всичките 8 партии и коалиции.

Екатерина Каферинова поздрави кмета за инициативата, тъй като този вид договори не са предмет на работа на Общинския съвет, но комисията ще има възможност да да излезе с предложенията по проблемите, включително и с оздравителни мерки.
Решено бе временната комисия да се състои от 13 човека с председател заместник-кмет. ОА ще има трима представители, а 9-те общински съветници са: Искрен Тюфекчиев, Сашка Целева, Ирина Шумарова, Александър Даскалов, Александър Гагов, Венко Бозев, Тодор Ушев, Радослав Димов и Радка Димитрова. Комисия трябва да изготви пълен доклад по договора и изпълнението на дейностите от страна на “Еко Титан”.
Същинската дискусия се разгоря чак след като комисията бе избрана. Фидел Беев използва правото граждани да правят изказвания и подчерта, че хората не са разбрали какъв всъщност е проблемът, какви са задълженията на общината и как точно общински служитители ще подпомогнат работата на комисията, защото е трудно те да са независими. Сашка Целева обясни, че на следващата сесия комисията ще каже има ли проблем или не, а кметът К. Коев допълни, че целта на комисията е да види какъв е проблемът. По негово предложение думата бе дадена на директора на “Еко Титан” Васил Иванов, който подробно разясни неправилната политика в сектора, направените от общината грешки през последните 5 години и изрази готовност веднага да се откаже от договорите за част от дейностите (резюме от изказването публикуваме отделно). Александър Гагов използва случая, за да каже, че тази развръзка е плод на негово предвиждане от преди 8 години, когато бе ликвидирана работещата общинска фирма “Стройком”, а сега общината дължи милиони на частна фирма. Категорично несъгласие с обвиненията на В. Иванов към дирекция “Местни данъци и такси” изрази директорът Спас Шулев, който напомни на съветниците, че отговорът защо не са вдигнати промилите за такса смет не трябва да се търси от него.
Без дебати бе избрана и 13-членна временна комисия за проверка на дейността на “Сконто” ООД по договор от септември 2014 г. за доставка на хранителни продукти за детските градини и социални звена в общината. В комисията бяха избрани съветниците: Пламен Хаджиев, Боян Бозьов, д-р Чавдар Калъчев, д-р Орце Орцев, Никола Делиев, Дияна Кехайова, Радослав Петаков, Тодор Шейнов и Екатерина Каферинова. На пресконференцията 2 дни преди сесията заместник-кметът Атанас Палигоров съобщи, че общината е натрупала задължения към “Сконто” за над 400 000 лева и че въпреки изтеклият срок, не е била обявена нова обществена поръчка.
Дали двете временни комисии ще потвърдят или ще опровергаят известното правило “Ако искаш една работа да не се свърши, направи комисия”, ще видим на редовната сесия през декември 2015 г. Това е срокът, в който комисиите трябва да представят своите доклади.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води