Велинград - online - Новото управление стартира с неотложни проблеми 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Новото управление стартира с неотложни проблеми
Публикувано 2015-12-01 10:37:04 от Темпо

Първата официална пресконференция на новия кмет на община Велинград Костадин Коев се състоя на 24 ноември. Тя бе открита от новия прессекретар Екатерина Велева, която обеща прозрачност и информация за всичко, което се случва в общината. В пресконференцията участва и заместник-кметът Атанас Палигоров, натоварен с 8 тежки ресора: обществени поръчки, европроекти, бюджетни икономически дейности, общински предприятия и дружества, структура на общината, здравеопазване, социални дейности и туризъм.

НАЗНАЧЕНИЯТА В ОА
Кметът К. Коев съобщи, че другите двама заместник-кметове ще бъдат назначени в края на ноември и след 10 декември, тъй като все още не са излезли от дружествата, в които работят. На въпрос дали един от заместниците му ще бъде от ДПС той отговори, че това все още се обсъжда. Кметът отрече слуховете, че ще има външен заместник-кмет и подчерта, че ще разчита на местни кадри. Пример в тази посока е назначението на Радка Русева, която отново ще отговаря за европроектите. В кратки срокове ще има кадрови промени, но това ще стане с приемането на нова щатна рамка и оптимизиране структурата на Общинската администрация. Ще има намаление на щата на ОА като цяло, като целта на новото ръководство е поне 70% от общинските служители да са експерти в своята област.
РЕМОНТЪТ НА БУЛЕВАРДА
Срещата с медиите бе посветена на два проблема, които не търпят отлагане и първият от тях е ремонтът на булевард “Съединение”. “Правим всичко възможно, за да се спази крайният срок 20 декември 2015 г.”, каза Костадин Коев. Той разказа за поредицата от срещи с фирмите-изпълнители, за да се постигне синхрон в работата. В Чепино положението е под контрол, но в участъка между хотел “Рич” и площада на Кална баня ситуацията е много тежка. От “ВиК” са успели да спрат множеството изградени през годините незаконни отклонения по водопровода, но липсата на ВиК кадастър изключително затруднява работата по проекта. Постоянно излизат подпочвени води и тръби, които са изгнили и в лошо състояние. При синхронизирането на налягането между новата ВиК инсталация и старите тръби често се получават аварии. Въпреки трудностите, според кмета около 8 декември ще може да започне асфалтирането на булеварда в посока Каменица, за да посрещнем очакваните туристи за Коледа и Нова година в по-благоприятна обстановка.
ХРАНАТА ЗА ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ
Заместник-кметът Атанас Палигоров разясни другия голям проблем, с който новият екип се е сблъскал още в първите дни. През август е изтекла обществената поръчка за доставка на хранителни продукти за детските градини и социалните заведения. Въпреки това общината не е обявила нова процедура и досегашният доставчик фирма “Сконто” е продължила да зарежда с храни. Към момента задълженията на общината към “Сконто” са над 400 000 лева и на тази база фирмата е отказала да продължи доставките. На среща с директорите на детски градини са се чули оплаквания от досегашния доставчик. Затова е взето решение и на 23 ноември е проведен конкурс за временни доставки до провеждането на обществена поръчка. Г-н Палигоров каза, че в конкурса е участвала само една фирма, която е предложила с 3% по-евтини цени, но не назова името на новия доставчик.
Пресконференцията завърши със съобщението за свикване на извънредна сесия на 26 ноември с три основни теми: договорите с “Ето Титан” и “Сконто” и информация за финансовото състояние на общината. Кметът Костадин Коев обобщи, че ще търси икономии във всяко перо и няма да се пропускат възможности за европроекти.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай