Велинград - online - Млад готвач победи в престижно кулинарно състезание 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Млад готвач победи в престижно кулинарно състезание
Публикувано 2015-12-08 10:30:34 от Темпо

Роденият в София, но живял до 12-годишната си възраст във Велинград, Антонио Иванов стана победител в престижното състезание за готвачи Bocuse d’Or Bulgaria, което е национална квалификация за класиране на полуфинала в Будапеща. “Бокюз д'Ор” е едно от най-мащабните и популярни кулинарни състезания в света.
То се проведе по време на изложението за хотелско, ресторантско, кетъринг и СПА оборудване SIHRE в “Интер Експо център”, София. Известни като “кулинарните Оскари”, финалите по традиция се провеждат в Лион (Франция) в рамките на Международния салон за ресторантьорство, хотелиерство и обществено хранене.
Петима млади готвачи и техните отбори, в чиито състав са включени треньор и помощник, се изправиха един срещу друг в българските финали на "кулинарните Оскари" Bocuse d’Or. По регламент всеки отбор трябваше да приготви в рамките на 5:35 часа по едно ястие с месо и с риба - пиле и калкан. Към всяко ястие състезателите трябваше да приготвят по три гарнитури и сос.
Отборът на Антонио, съставен от помощника Симеон Николов и от треньора Юлия Панджерова, спечели първото място и ще представят България на европейските полуфинали на надпреварата в Будапеща през май 2016 г. А над 60 държави от цял свят ще се включват в борбата за едно от 24-те места на големия финал в Лион, Франция през януари 2017 г.
Антонио Иванов учи до 6. клас във Велинград в ОУ „”Христо Ботев”, а след това завършва Професионалната гимназия по туризъм в София. Точно тогава той става “Готвач на България 2013” в състезанията за Националната кулинарна купа в Пловдив. Работил е в различни реномирани столични ресторанти. Печели сребърен медал от “Кулинарна купа България 2012” за млад готвач и участва на българските квалификации за “Bocuse d’Or”, а само 3 г. по-късни Антонио спечели и мечтаното първо място.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай