Велинград - online - Силно велинградско участие в Дубай и Абу Даби 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Силно велинградско участие в Дубай и Абу Даби
Публикувано 2015-12-08 10:49:11 от Темпо

В периода от 21 до 28 ноември децата от Детско-юношеската вокално-инструментална школа “Звънче” бяха поканени на турне в Дубай и Абу Даби от сем. Мирчеви, жители на Велинград, които понастоящем живеят в Обединените Арабски Емирства.

На 21.11.2015 г. г-н Мирчев, директор на Amadeus Music Institute в Абу Даби, посрещна групата и запозна децата с предстоящата програма. От този ден започна едно вълнуващо и изпълнено с много емоции пребиваване в Дубай. Редуваха се репетиции и снимки до най-луксозния 7-звезден хотел Бурж ал Араб, изкачване на 452 м височина за една минута с асансьор в най-високия небостъргач Бурж Халифа. Разходка по Палмовите острови, посещение на историческия музей в Дубай, в който са представени бита и традициите преди откриването на петрола и създаването на държавата, разглеждане на най-големия мол - Дубай мол, както и на зоологическа градина и аквариум. Вечерта пред същия мол децата се насладиха на прекрасната гледка на пеещите и танцуващи фонтани.
Първото им участие бе в “Rainforest Cafe”, където с няколко песни поздравиха малка рожденичка. Гостите на ресторанта останаха възхитени от изпълненията на възпитаниците ни. Вторият концерт бе в прекрасния “Global Village” по случай 20-годишнината от създаването на увеселителния парк и се състоя на сцената, рекламираща предстоящото откриване на EXPO 2020, след което последва разглеждане и забавления.
На 27 ноември в Абу Даби започна най-вълнуващият концерт с участието на децата от Amadeus Music Institute и нашите “Звънчета”. Той бе част от празничната програма по случай 44 години от създаването на Обединените Арабски Емирства. Изпълненията на Калина Десподска, Венелин Каленов, Николета Сачкова, Иванка Алексиева и талантливите деца, обучавани от сем. Мирчеви и преподаватели в музикалния институт изправиха на крака с бурни аплодисменти присъстващите над 200 гости на концерта, представители на различни държави: Япония, Китай, Индия, Австралия, Англия, Румъния и други. Сред тях имаше и българи, които бяха дошли специално за концерта и не скриха сълзите в очите си след вълнуващото изпълнение на песента “Българийо, обичам те” и развяването на българското знаме. Последваха много снимки и така се постави началото на едно чудесно приятелство между деца от различни народности.
Незабравимо преживяване бе раздаването на грамоти и подаръци от Amadeus Music Institute. Аз също изненадах своя бивш възпитаник г-н Мирчев - директор на института, като благодарих за поканата и сърдечното посрещане и подарих плакет с инициалите на школата от името на всички наши възпитаници. От сърце пожелах много здраве и нови бъдещи успехи на децата от Amadeus Music Institute, това приятелство да продължи дълги години и да стане традиция. Концертът завърши с традиционно българско хоро.
На 28 ноември групата отлетя от Дубай, запазвайки топли чувства, заредена с много положителни емоции и мили спомени. За пореден път децата от ДЮВИШ “Звънче” се убедиха, че за музиката няма прегради, тя прави хората наистина щастливи и задружни!
Ние - ръководителите на ДЮВИШ “Звънче” и техните родители сърдечно благодарим на сем. Мирчеви за спонсорството, спомогнало за осъществяването на това прекрасно пътуване!
Йорданка Казалиева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води