Велинград - online - Ракитово е най-прозрачната община в областта 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ракитово е най-прозрачната община в областта
Публикувано 2015-12-08 11:11:18 от Темпо

През 2015 г. Програма Достъп до Информация (ПДИ) прегледа и оцени 544 страници на 544 административни структури на изпълнителната власт на централно, териториално и местно ниво и независими органи на власт. Целта на проучването, което ПДИ провежда от 2010 насам, е да оцени как органите на власт изпълняват задълженията си по Закона за достъп до обществена информация и други нормативни актове за публикуване на информация в Интернет, и как отговарят на заявления за достъп по електронен път.
За целта са подадени 542 електронни заявления с искане за предоставяне по електронен път на копие от заповедта за определяне на служител, който пряко да отговаря за предоставянето на обществена информация по Закона за достъп до обществена информация, както и длъжностната характеристика на съответния служител.
Фокус на проучването за 2015 отново са финансовата прозрачност и интегритетът, а индикаторите са актуализирани в съответствие с новите задължения за публикуване на информация по Закона за обществените поръчки. Нивото на прозрачност тази година е оценявано с точки по 72 (81 за общините) индикатора, като възможният максимум е 81,4 (88,4 за общините).
С рейтинг от 62 точки Община Ракитово печели първо място в класацията по прозрачност в област Пазарджик. След нея се нареждат общините Пещера, Брацигово, Пазарджик и на пето място Велинград, а последното място заема община Батак.
В общата за България класация, в която са включени 544 публични институции, Община Ракитово заема 37-мо място. Рейтингът от 45.9 точки отрежда на Община Велинград 129-та позиция.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола