Велинград - online - Община Велинград готви увеличение на данъците за имоти и автомобили 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Община Велинград готви увеличение на данъците за имоти и автомобили
Публикувано 2015-12-08 11:15:20 от Темпо

Община Велинград ще изпълни заръката на премиера Бойко Борисов, който призова кметовете да вдигат местните данъци и такси. С дата 2 декември 2015 г. на сайта на общината е публикуван проект за изменение на Наредбата за местните данъци и такси. В момента тече законовият срок от 14 дни, в който гражданите могат да правят предложения за промени в текстовете.

Проектът за решение се внася от кмета Костадин Коев, а в мотивите е посочено, че по този начин ще се увеличат приходите в общинската хазна и ще има средства за подобряване на инфраструктурата. Размерът на данъка за недвижимите имоти не е променян от 2009 г., а на данъка за МПС от 2005 г., като той е на минималната граница, определена в Закона за местните данъци и такси.
Според предложението данъкът за недвижими жилищни имоти за граждани се увеличава от 1.2 на 1.3 на хиляда върху данъчната оценка на имота, а за имоти на фирми от 1.5 на 1.6 на хиляда върху данъчната оценка.
Данъците за МПС са съобразно мощността на двигателя и годината на производство. При леките автомобили данъкът за коли до 37 kw се увеличава от 0.34 на 0.41 лева за 1 kw, за коли с 37-55 kw от 0.40 на 0.48 лева за 1 kw, за 55-74 kw от 0.54 на 0.65 лв, а за границите 74-110 и над 110 uw данъчната ставка остава без промяна. За мотопедите данъкът расте от 10 на 12 лева, а за мотоциклети с между 2 и 20 лева в зависимуст от кубатурата на двигателя. При автобусите данъкът от 50 става 60 лева до 22 места и от 100 става 120 лева за повече от 22 места. При товарните МПС увеличението от 10 на 20 лева за всеки започнат тон. Растат и данъците за строителни и селскостопански машини.
Предстои проектът да бъде обсъден от Общинския съвет и, ако бъде приет на сесията през декември, ще влезе в сила точно за началото на новата 2016 година.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола