Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.12.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 16
· Успехи на младата плувна смяна на ПК “Белмекен”
· Още една стъпка към бъдещето
Tuesday, October 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.18
· Общината ще се отоплява на пелети
· Кметът прави срещи в трите квартала
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Полагаме максимални усилия за решаване на натрупаните проблеми
· Депутати от БСП представиха Визия за България
· Ремонтите за нова визия в Каменица – до Коледа
· Поръчката за нов скенер започва от начало
· В памет на героите от Балканската война
· След съдебно решение вписаха новото ръководство на НЧ “Отец Паисий-1893”
· Предизвикателството „Камино”
· ЦСОП – Велинград - една година по-късно
· Отсечените дървета заслужават втори шанс
· Малки обяви: 09.10.18
· Творческият сезон започна с награди
· Читалището – място за среща на пазители и традиции
· Обичам те, Велинград!
· ПГИТ “Ал. Константинов” стана училище-посланик на ЕП
· “Атлас” спечели пълен комплект медали за Купа “Велинград”

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 08.12.15
Публикувано 2015-12-08 11:16:12 от Темпо

АЛО През последната седмица полицията регистрира бум на телефонните измами в Пазарджик и Велинград. Само на 3 декември е имало над 10 такива обаждания. Новата “мода” е измамниците да се представят като полицаи и първоначално да питат хората дали са получавали лъжливи телефонни обаждания и да искат лични данни. След това се разиграва познатият сценарий за близък, който е катастрофирал и има нужда от пари. От полицията напомнят в такива случаи гражданите веднага да подават сигнал в РПУ и да не дават пари на непознати.


СЮТКА На 3 декември в Пазарджик се проведе заседание на Областния съвет за развитие, в което взеха участие кметът на община Велинград Костадин Коев и председателят на Общинския съвет Бельо Мандраджиев. На заседанието е сформирана работна група от кметовете на общините Велинград, Ракитово и Батак плюс експерти от областната и общинските администрации. Задачата на групата е да подпомогне етапите, през които предстои да премине одобрението на проекта “Сютка”. Следващият е изготвяне и приемане на общ устройствен план на територията, върху която ще бъде разположен бъдещият спортно-туристически център.

ОА Готов е проектът за нов устройствен правилник на Общинска администрация - Велинград. Очаква се правилникът да бъде разгледан и приет на декемврийската сесия на местния парламент. След като документът влезе в сила, могат да бъдат направени структурни и кадрови промени в ОА.

ИНТЕРЕСИ Новите кметове и общински съветници подадоха задължителните по закон декларации за конфликт на интереси. Декларациите са публични и са качени на официалния сайт на Община Велинград.

ДИРЕКТОРИ С постановление от 30 ноември 2015 г. правителството даде допълнителни възнаграждения за постигнати резултати на директорите на общински детски градини и училища. В община Велинград за директорите на училища са определени 14 117 лева, на ЦДГ - 800 и за персонал - 2245 лева. За община Ракитово общата сума е 9643, а за община Сърница - 3830 лева.

ДАНЪК Община Велинград обяви на сайта си сумите, които са събрани от туристически данък до 30 октомври 2015 г. Хотелите и къщите за гости са внесли общо 401 972 лева, като в челната тройка с най-много платен данък са: Гранд хотел “Велинград” с 58 506 лева, “Акватоник” с 48 900 лева и “Свети Спас” с 32 904 лева.

СЪРНИЦА Министерството на туризма поправи пропуска, който допусна през март 20015 г. Тогава бе приета концепцията за туристическото райониране, в който новата община Сърница бе пропусната. С отделна заповед министерството включи община Сърница към нашия туристическия район с център Смолян.

“СИЛИВРЯК” Детският танцов състав “Силивряк” от Ракитово с ръководител Светлана Стоева спечели четвърто място от общо 46 състава, участвали на фестивала “Тракийска броеница” в Пазарджик.

КАРТИНИ В Художествената галерия във Велинград на 27 ноември бе открита изложба на Елица Стойкина - художничка от Белово. Изложбата ще продължи до 15 декември.

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води