Велинград - online - ВУИ - Ракитово на почетната стълбица в “Арена Армеец” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ВУИ - Ракитово на почетната стълбица в “Арена Армеец”
Публикувано 2015-12-16 09:15:01 от Темпо

След първото място на регионалното състезание за деца, лишени от родителски грижи през април 2015 г. в Стара Загора, отборите на Възпитателното училище интернат (ВУИ) Ракитово завоюваха нов връх - трето място в комплексното класиране на 28-ия Национален шампионат за деца в риск в зала “Арена Армеец” на 8 декември 2015 г. Този нов голям успех е постигнат в съревнование с около 500 деца, включени в отборите на над 30 Домове за деца, ЦНСТ, СУПЦ и ВУИ. Както обикновено, отборите на ВУИ са само от момчета, като поради липса на момичета се губят точки в комплексното класиране. Този факт повишава още повече цената на призовото място на Ракитово.

Организатори на Националния шампионат са фондация "София - Европейска столица на спорта" и сдружение "Българска спортна федерация за деца, лишени от родителски грижи". Участниците се състезават в 6 спорта: лека атлетика, бадминтон, тенис на маса, баскетбол - 3 на 3, таекуондо и мини футбол. Сред най-големите атракции са специалните техники и силовите удари по динамометър в куадратлон таекуон-до.
Специални гости на 28-ия Национален шампионат бяха цяло съзвездие от изтъкнати български спортисти от близкото минало и представители на институции и организации, работещи с деца: Стефка Костадинова - председател на Българския олимпийски комитет, бившият футболен национал Тодор Янчев, зам.-министърът на младежта и спорта Асен Марков, директор маркетинг на ПИБ Илона Станева, Цветан Ценов от фондация "Стефан Нойков", спортният журналист Николай Илиев и главният секретар на Държавната агенция за закрила на децата Теодора Иванова. Всички те разговаряха с децата, снимаха се с тях, връчваха наградите по различните спортни дисциплини.
Групата на ВУИ - Ракитово е малко по-многобройна от друг път. В нея са включени 11 момчета, водени от Михаил Попчев - учител по физкултура и Иван Ковачев – възпитател социални дейности. Важно място при подготовката има и Кунчо Караджов - треньор на отбора по баскетбол. При определяне състава на групата акцентите са два: от една страна се търсят комплексни състезатели, които да участват в повече от един спорт, а от друга страна тези състезатели трябва да не са нарушители на вътрешните правила на училището, отразени чрез училищната точкова система. Това са взаимно изключващи се условия, които поставят доста въпросителни пред треньорите на отборите. Поради спецификата на училището ни държането и възпитанието на децата е поставено пред постигането на спортни успехи, макар и на национален шампионат.
Състезанията започват емоционално с дисциплините по лека атлетика. Стартовете са вън от залата в 8.30 часа сутринта и е много студено. Малшанс за момчетата от ВУИ - Ракитово е, че те току-що са пристигнали от път и веднага трябва да стартират. При това жребият отрежда на деветима от ракитовските деца да са в една серия, което ги лишава от възможността директно да се състезават с конкурентите си. Независимо от това резултатът е впечатляващ: Атанас Арнаудов печели бронзов медал и трето място по време на 1000 м., а Марин Николов е четвърти в серията.
В състезанието по баскетбол 3 х 3 отборът на ВУИ в състав: Марин Николов, Васил Козаров и Дениз Махмуд във възрастова група юноши 16-18 години, завоюва III място и бронзови медали в остра битка с още пет отбора. Побеждаваме отборите на Брацигово и Силистра, но сме елиминирани от отбора на Трявна.
По традиция момчетата от ВУИ - Ракитово са сред най-добрите по тенис на маса. По тази дисциплина, във възрастова група момчета до 15 години, Васил Козаров завоюва шампионска титла. Неговото I място и златен медал, както и II място и сребърен медал на Иван Георгиев-Топака, са решаващи за спечелването на купа и III място в крайното комплексно класиране между 30-те Домове за деца, Центрове от семеен тип, Професионални центрове и ВУИ. На 28-ия Национален шампионат преди Ракитово са само Първомай и Овча могила.
Радостта от спорта, съчетана с много емоционални срещи и запознанства, с народни и латино танци, с подаръци за всички деца ще остане незабравима за участниците в шампионата. А купата от комплексното класиране ще краси витрината на спортните успехи и музейната сбирка на училището.
Репортери от зала “Арена Армеец”: Свилен Топчиев и Михаил Попчев

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България