Велинград - online - Белодробната болница в помощ на пациентите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Белодробната болница в помощ на пациентите
Публикувано 2015-12-16 09:22:26 от Темпо

В рамките на седмица в Белодробна болница “Св. Петка Българска” във Велинград се проведоха две срещи, които имат пряко значение за медицинския персонал и пациентите.
Първа бе срещата на лекарите и рехабилитаторите с ръководителя на клиниката по физиотерапия и рехабилитационна медицина в УМБАЛ “Св. Ана” в София, дългогодишен преподавател в Медицинския университет в столицата и автор на много научни трудове в областта на физиотерапията доц. Яна Петровска.
По време на лекцията “Физиотерапия и рехабилитация на пациенти с белодробни заболявания” бе изтъкната водещата роля и значение в страната на нашата болница СБДПЛРПФЗ “Св.Петка Българска” в областта на рехабилитацията и физиотерапията при пациенти с ХОББ, бронхиална астма, професионални белодробни болести, пневмонии и др. Дадена бе и висока оценка на благоприятното разположение на болницата и климатичните фактори, имащи значение при белодробните болести. По време на лекцията бяха разгледани различни техники за дихателна рехабилитация и ролята на физиотерапевтичните процедури при лечението на болните. Съпоставени бяха методите на лечение при нас с тези в страните от Европейския съюз. Тази среща с доц. Петровска е само началото от поредицата презентации за лекари и консултации на пациенти нуждаещи се от физиотерапия и рехабилитация.
Втората среща в рамките на една седмица бе представянето на проекта “Национална кампания за пациентски политики” на Националното пациентско обединение “Конфедерация защита на здравето” (КЗЗ) и Асоциацията на българите, боледуващи от астма, алергия, ХОББ (АББА) по тематична област “Демокрация, права на човека и добро управление”. Проектът е финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. Националната кампания се провежда в 28-те областни града, като се представят 5-те приоритетни области пред местната власт,обществеността и пациентските общности, свързани с овластяването на пациента. Председателят на КЗЗ Петко Кенанов и председателят на АББА Диана Хаджиангелова отговаряха подробно на въпросите на пациентите относно техните права, как да ползват медицинската помощ, заплащането от Здравната каса. Пациентите на Белодробната болница се запознаха и с издадената книжка в тяхна помощ “Как да ползваме медицинска помощ, заплатена от Здравната каса”, в която е описано как да се прави избор на личен лекар, как да се отиде на преглед при специалист, какви изследвания се правят през НЗОК, как се изпраща пациент за лечение в болница, какво е потребителска такса и много други.
И една заслужена награда за СБДПЛРПФЗ “Св.Петка Българска”, получена след проведено в продължителен период маркетингово проучване в интернет простронството и анализ на мненията на пациентите. Велинградската Пневмоболница бе удостоена ат Изследователски център на клиенските мнения със сертификат “Коректна фирма” за 2015 г. Отличието се връчва за отлична репутация и етикеция в управлението на бизнеса и за коректно отношение към зазадълженията спрямо клиенти и контрагенти.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола