Велинград - online - Белодробната болница в помощ на пациентите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход
· Със 72 500 лева ще информират по проекта за инсталации за боклука
· Почти половината учители ще се пенсионират в близките 10 години
· Малки обяви: 18.09.18
· Бирково
· Добър пример от община Сливен

Белодробната болница в помощ на пациентите
Публикувано 2015-12-16 09:22:26 от Темпо

В рамките на седмица в Белодробна болница “Св. Петка Българска” във Велинград се проведоха две срещи, които имат пряко значение за медицинския персонал и пациентите.
Първа бе срещата на лекарите и рехабилитаторите с ръководителя на клиниката по физиотерапия и рехабилитационна медицина в УМБАЛ “Св. Ана” в София, дългогодишен преподавател в Медицинския университет в столицата и автор на много научни трудове в областта на физиотерапията доц. Яна Петровска.
По време на лекцията “Физиотерапия и рехабилитация на пациенти с белодробни заболявания” бе изтъкната водещата роля и значение в страната на нашата болница СБДПЛРПФЗ “Св.Петка Българска” в областта на рехабилитацията и физиотерапията при пациенти с ХОББ, бронхиална астма, професионални белодробни болести, пневмонии и др. Дадена бе и висока оценка на благоприятното разположение на болницата и климатичните фактори, имащи значение при белодробните болести. По време на лекцията бяха разгледани различни техники за дихателна рехабилитация и ролята на физиотерапевтичните процедури при лечението на болните. Съпоставени бяха методите на лечение при нас с тези в страните от Европейския съюз. Тази среща с доц. Петровска е само началото от поредицата презентации за лекари и консултации на пациенти нуждаещи се от физиотерапия и рехабилитация.
Втората среща в рамките на една седмица бе представянето на проекта “Национална кампания за пациентски политики” на Националното пациентско обединение “Конфедерация защита на здравето” (КЗЗ) и Асоциацията на българите, боледуващи от астма, алергия, ХОББ (АББА) по тематична област “Демокрация, права на човека и добро управление”. Проектът е финансиран в рамките на Програмата за подкрепа на НПО в България по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г. Националната кампания се провежда в 28-те областни града, като се представят 5-те приоритетни области пред местната власт,обществеността и пациентските общности, свързани с овластяването на пациента. Председателят на КЗЗ Петко Кенанов и председателят на АББА Диана Хаджиангелова отговаряха подробно на въпросите на пациентите относно техните права, как да ползват медицинската помощ, заплащането от Здравната каса. Пациентите на Белодробната болница се запознаха и с издадената книжка в тяхна помощ “Как да ползваме медицинска помощ, заплатена от Здравната каса”, в която е описано как да се прави избор на личен лекар, как да се отиде на преглед при специалист, какви изследвания се правят през НЗОК, как се изпраща пациент за лечение в болница, какво е потребителска такса и много други.
И една заслужена награда за СБДПЛРПФЗ “Св.Петка Българска”, получена след проведено в продължителен период маркетингово проучване в интернет простронството и анализ на мненията на пациентите. Велинградската Пневмоболница бе удостоена ат Изследователски център на клиенските мнения със сертификат “Коректна фирма” за 2015 г. Отличието се връчва за отлична репутация и етикеция в управлението на бизнеса и за коректно отношение към зазадълженията спрямо клиенти и контрагенти.
Веска Божкова

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води