Велинград - online - Деца нарисуваха 19 картини за общинската болница 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Деца нарисуваха 19 картини за общинската болница
Публикувано 2015-12-16 09:25:58 от Темпо

“Ние сме обикновенни майки. Обичаме, възпитаваме и се грижим за децата си. Отглеждаме домашните любимци ... и други любимци, работим и домакинстваме. От време на време “крадем” по малко време и за себе си. Ние не сме богати с пари, но можем да дарим усмивка, добра дума, дреха или храна на хора в нужда.” Така се представя във фейсбук групата “Велинградски майки”, която за пореден път превръща добрите си идеи в добри дела.

През есента майките доведоха до успех своята първа инициатива - събраха детски книжки, с които обогатиха библиотеките на детските градини. Ентусиазмът им да дадат на малчуганите стимул да заобичат книгите се оказа заразителен. Намериха се хора, които помогнаха за направата на къщички за книгите. В момента във всяка целодневна детска градина във Велинград има къщичка за книги и всяко дете може да я ползва като библиотека.
Окрилени от първия успех, велинградските майки веднага започнаха ново добро дело. То е под наслов "Деца рисуват за Деца". Децата са на различна възраст, но всички обичат четките и боичките. Те бяха поканени да нарисуват картини без ограничения на темите, които след това да бъдат дарени на общинската болница във Велинград. 19 картини вече са факт и в тях художниците на различна възраст от 4.5 до 17 години са събрали много светлина, топлина, любов и доброта. Идеята на майките е с тези картини да бъдат украсени приемните на Детското и АГ отделението в “МБАЛ-Велинград” и да радват бъдещите майки, да вдъхват кураж и да "усмихват" дечицата, които имат нужда от медицинско лечение и грижи.
За осъществяването на хубавото начинание много помогна Павел Горанов, който изработи и подари художническите платна, върху които малчуганите рисуваха и направи рамки на нарисуваните картини.
Сега предстои разговор с ръководството на общинската болница, за да може сътворените от деца за деца цветни надежди да внесат в болничните приемни повече красота и топлина в навечерието на Коледа и Нова година.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води