Велинград - online - Открихме създателите на каменната чешма до параклиса „Св. Спас” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Открихме създателите на каменната чешма до параклиса „Св. Спас”
Публикувано 2015-12-16 09:43:05 от Темпо

Преди време група туристи от Чепино бяха възхитени от новата каменна чешма, изградена на поляната при параклиса “Св. Спас”. С радост и задоволство те отбелязаха този факт, но не знаеха кой човек или кои хора са съградили чешмата и са докарали водата. Туристите искаха да изкажат своята благодарност за стореното.

Чрез вестник “Темпо” се опитахме да разберем кой стои зад това общополезно дело. В редакцията се обади нашата читателка Цветанка Грозева, която ни насочи към вярната посока. Оказа се, че в основата стои Георги Башкехайов, който е участвал в изградането на общо 7 чешми на различни места в гората и в близост до туристически пътеки и маршрути. Той е прекарал водата и е пренесъл камъните, а чешмата е съградена от майстора бай Георги Стоянов. Туристите най-добре са изразили това, което предизвиква у тях красивата каменна чешма на “Св. Спас” - дело на Георги Башкехайов и на Георги Стоянов: “На мястото на старата чешма виждаме модерна и красива каменна чешма. Естественият камък, красивата форма, майсторската изработка будят радост и удовлетворение. В този момент туристическите желания не са много, а само едно - признателност към творците, които със своя труд и обич промениха не само картината на поляната “Свети Спас”, но и ни вдъхнаха радост и гордост. Чешмата с нейното течно злато се превърна в магнит за посетителите.”
Сега организираните туристи и обикновените любители на природата вече знаят на кого могат да благодарят, когато спрат за почивка и отпиват чистата планинска вода.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай