Велинград - online - Коледните елхи - задължително с контролни пластини 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Коледните елхи - задължително с контролни пластини
Публикувано 2015-12-16 09:51:05 от Темпо

Идва Коледа и е време за избор на елха. Изпълнителната агенция по горите съобщи, че тази година контролът на продажбата на отрязани коледни елхи ще се извършва със специални пластини. Всяка законно придобита елха от разсадник, земеделски земи, частна или държавна горска територия, трябва да има контролна пластина с индивидуален номер.
Пластините са с правоъгълна или овална форма и имат лента за еднократно неразглобяемо захващане към ствола на коледните елхи. Изработени са от пластмаса с бял или жълт цвят, като всяка пластина има серия, която се състои от една главна буква и пореден номер от шест цифри. Този индивидуален номер е част от превозния билет на търговеца, закупил дръвчетата.
За елхите, които са със закрита коренова система, или в така наречените контейнери, не е задължително поставянето на пластините. При контролните проверки горските инспектори ще обръщат особено внимание на истиността и законността на предлаганите на пазара коледни дръвчета в контейнери, които са по-трудни за нерегламентиран превоз.
В последните години се наблюдава повишен интерес съм закупуването на живи елхи, които след това могат да бъдат залесени обратно в природата. “Ако сте решили да си купите жива елха - внимавайте, някои търговци продават отрязани дръвчета, които просто са забити в саксията с пръст“, предупреди началникът на ИАГ инж. Тони Кръстев. Той уточни, че за миналата година са конфискувани около 150 незаконно добити елхи. Глобата, която се налага за незаконно добита елха за физически лица е от 50 до 3 000 лв., а за юридически лица - от 100 до 5 000 лв.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води