Велинград - online - С 5.5 милиона Дорково има път до Дъното, а Костандово спортна зала 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

С 5.5 милиона Дорково има път до Дъното, а Костандово спортна зала
Публикувано 2015-12-16 09:53:22 от Темпо

Нов път от Дорково до местността Дъното на язовир “Батак” и обновена спортна зала в Костандово - двете тъй дълго очаквани придобивки бяха открити тържествено на 10 декември 2015 г. Бентите на двата обекта прерязаха зам.-министърът на младежта и спорта Нина Найденова, областният управител на Пазарджишка област Трендафил Величков и кметът на община Ракитово Костадин Холянов заедно с кметовете на Дорково и Костандово Николай Ковачев и Валентин Вигнев. Така бе финализиран проектът “Рехабилитация и реконструкция на общински път-с.Дорково-м.Дъното и спортна зала-гр. Костандово”, финансиран с 5 545 793 лева по договор между Община Ракитово и Държавен фонд “Земеделие”.

“Пътят от с. Дорково към “Дъното” е голяма придобивка не само за дорковци, но и за пътуващите към Цигов чарк и язовир „Батак“ и оттам към Батак и Пещера. Наше задължение е да го поддържаме в добро състояние”, каза при откриването кметът на община Ракитово Костадин Холянов. Той благодари на всички, които са били ангажирани в изпълнението на проекта - Общинска администрация и фирмата “Пътстрой”, извършила ремонта. Областният управител Трендафил Величков призна, че реконструкцията на този път е голяма крачка за развитието на този регион, тъй като тук се намират Палеонтологичният музей , крепостта Цепина и други забележителности, които ще привличат туристи не само от страната ни, но и от чужбина. По проекта са асфалтирани 10.6 километра път от четвъртокласната пътна мрежа и са поставени хоризонтална маркировка и пътни знаци. Кметът на село Дорково Николай Ковачев каза, че поема ангажимента за поддържане на обновения път и също благодари за успешно реализирания проект
В град Костандово бе открита многофункционална спортна зала за борба, баскетбол и волейбол, както и с фитнесуреди. Реконструирана е досега съществуващата зала и към нея е изградена нова, в която ще се провеждат спортни занимания и пълноценни тренировки. Зам.-министърът на спорта Нина Найденова пожела в Костандово да продължат да се раждат спортисти като бореца Асен Милев и това ново поколение да върне славата на родопския край. Областният управител Трендафил Величков се ангажира тук да бъде организиран турнир по борба от републикански мащаб, а кметът на Ракитово Костадин Холянов пожела на костандовци да използват пълноценно новото спортно съоръжение и да създават развлечения за младите хора.
Гости на двете тържества бяха председателят на Общинския съвет в Ракитово Нина Димова, кметът на община Батак Петър Паунов, общински съветници от Ракитово и Велинград, зам.-кметове от двете общини и много граждани.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води