Велинград - online - МЗХ уволни директора на ДЛС “Чепино” за груби нарушения 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

МЗХ уволни директора на ДЛС “Чепино” за груби нарушения
Публикувано 2015-12-16 09:55:14 от Темпо

Поредният шеф в системата на горите във Велинград, който бе освободен от длъжност, е инж. Бахтияр Софу. На 12 декември 2015 г. той бе освободен от длъжността директор на Държавното ловно стопанство - Чепино към Южноцентрално държавно предприятие.

В съботния ден новината съобщи пресцентърът на Министерството на земеделието и храните. Като причина за уволнението от МЗХ посочват, че Бахтияр Софу е допуснал груби нарушения при упражняване на служебните си ангажименти, но без да ги уточняват.
Раздялата на Бахтияр Софу с директорското място в ДЛС “Чепино” бе предшествана от анонси за разкриване на злоупотреби в разследване на Нова телевизия. Случайно или не уволнението му стана факт точно ден преди излъчването на материала вечерта на 13 декември 2015 г. Разследването е по сигнал за 16 незаконно отсечени дървета в местността Каркъмска поляна. За случая е сигнализирано и Министерството на земеделието, което е назначило проверка с участието на заместник-министъра Георги Костов. МЗХ засега не е съобщило какви точно са резултатите от проверката - коя е фирмата, извършила незаконната сеч и къде е дървеният материал. Телевизионното разследване показа запис със скрита камера на разговор с Бахтияр Софу, който говори за “наши фирми” от Велинград и Ракитово и как те са “направили” двама кметове. Телевизията излъчи и разговор с Атанас Кръстев, който отрече негова фирма да е извършила сечта във въпросния участък. Така единственият видим резултат засега е освобождаването на още един директор на горско стопанство във Велинград - честа процедура, която поне засега не води до истински реформи в отрасъла.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води