Велинград - online - Данъци, постове и води в центъра на декемврийската сесия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Данъци, постове и води в центъра на декемврийската сесия
Публикувано 2015-12-16 09:55:58 от Темпо

Общински съвет - Велинград ще проведе редовното си заседание на 17 декември 2015 г. Предварителният дневен ред е от 53 точки, а са възможни и допълнителни. От дневния ред личи, че последната за годината редовна сесия ще бъде повече от гореща.

Първа точка е приемането на Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет, който до голяма степен повтаря предишния, но има и предложения, които ще подскажат дали новият местен парламент е склонен да разшири взаимодействието с гражданското общество.
Предстои да бъде одобрена общата численост и структура на Общинска администрация. Точката се очаква с повишено внимание от служителите в администрацията, защото постовете им зависят от новото щатно разписание.
Точките, които вълнуват всички жители на общината, са свързани с местните данъци и такси за 2016 г. От предложените изменения в наредбата, за които “Темпо” вече писа, стана ясно, че се предлага увеличение на данъците за имоти и МПС (подробности в таблиците на стр. 2). Наред с това ще бъде гласувана план-сметката за дейностите по чистотата и снегопочистването. Предложението е за дейностите по чистотата през новата година общината да осигури 2 172 338 лева. Според проекта общият промил за Велинград се увеличава минимално - от 1.47 на 1.50 за жилищните имоти. За селата промилите растат по-чувствително, но предстои да видим дали предложението ще бъде прието от съветниците.
Гореща точка в дневния ред внася председателят на Постоянната комисия по образование и здравеопазване д-р Чавдар Калъчев. Той предлага сегашният управител на общинската болница д-р Атанас Ташев да бъде освободен от длъжност с мотив, че съществува опасност “МБАЛ-Велинград” да не може да сключи договор със Здравната каса за целия обем дейности през 2016 г. Д-р Калъчев посочва тежкото финансово състояние, увеличаващите се задължения към доставчици и наложени запори на сметки, недоволство на колектива заради невъзможността за изплащане на целите възнаграждени, невъзможност на врид управителя да постигне споразумения с контрагентите на болницата. Предложението включва избиране на нов врид управител на болницата за срок до провеждането на конкурс, но без да е посочено конкретно име.
Потенциални спорове крият и точките за издаване на поредните разрешителни за водовземане на минерална вода от Сондаж 4 - “Власа”. По едно от конкретните искания има постъпили възражения от държавното дружество “СБР-НК”, плувните клубове, хотелите “Деви”, “Медея”, “Аура”, почивната база на “Марица Изток” и плаж “Каферинова”. Сметките на общината показват, че вече няма свободен дебит на минерална вода от сондаж “Власа” за целогодишно ползване. Останали са свободни количества само за сезонно ползване от 1 март до 15 декември. Темата е една от тези, които предишният Общински съвет остави нерешени и ще бъде тест за новите съветници.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България