Велинград - online - ПГГС “Хр. Ботев” продължава сътрудничеството с Шумарската школа 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ПГГС “Хр. Ботев” продължава сътрудничеството с Шумарската школа
Публикувано 2015-12-22 18:06:24 от Темпо

От 30 ноември до 4 декември 2015 г. ученици от 12 клас на ПГГС “Христо Ботев” Велинград, бяха на учебна практика и обмяна на опит в побратименото горско училище Шумарска скола - гр. Кралево, Република Сърбия. Там учениците разгледаха материалната база на училището и посетиха интересни обекти в Сърбия, свързани горското и ловно стопанство и с професионалното обучение на децата.

Първият обект беше в планината Гоч, която се намира в непосредствена близост до Кралево. Там се намира учебно-опитна база на Белградския лесотехнически факултет, която е подобна на нашето УОГС “Г.Аврамов” - Юндола. Тази база може да се ползвува за учебна практика и от учениците от тяхното училище. Нашите горски се запознаха с това какви растителни и животински видове има в планината Гоч.
Вторият обект беше Националният парк “Тара”, който се намира в близост до границата на Сърбия с Босна и Херцеговина. Там директорът на парка запозна учениците с историята му и с интересния му растителен и животински свят. Характерното за този парк е, че има естествени местообитания на мечки и диви кози. Учениците видяха и естествени находища на един интересен вид смърч - Picea omorica. Той е реликтен вид и ендемичен за Балканския полуостров.
Третият обект също беше много интересен - ловното стопанство “Ястребац”, което се намира близо до град Крушевац. То е много голямо по периферия. Използва се от учениците за учебна практика и за ловен туризъм. Там идват ловци не само от Сърбия, но и от други Европейски страни. Основният вид, който се ловува, е диво прасе. Престоят беше много ползотворен, а сръбските колеги и ученици ще върнат визитата до края на учебната година.
ПГГC “Хр. Ботев”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай