Велинград - online - Най-хубавият коледен подарък 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Най-хубавият коледен подарък
Публикувано 2015-12-22 18:11:12 от Темпо

Всичко започна през 2012 г., когато ние за първи път се качихме на театралната сцена. Чувството беше неописуемо, а вълнението безкрайно. И сега, 3 години по-късно, получихме най-хубавия коледен подарък, в което сме единодушни - спечелихме участие в международен фестивал. Единствени от цялата страна, ние - учениците от 11 “б” клас в паралелка с интензивно изучаване на немски език към СОУ “Св. св. Кирил и Методий“ Велинград, успяхме. А ние сме: Венцислава Бормалийска, Лазарина Билярова, Никола Вардев, Никол Христоскова, Васил Сергев, Иванка Алексиева, Илия Налбатски, Ванеса Димова, Никол Балабанова, Зорка Шаламанова.

“Изминалите 3 години ме въведоха в необятния свят на театралното изкуство. По този начин преоткрих себе си. Емоциите и чувствата от това бяха несравними и в съзнанието ми останаха незабравими спомени“, споделя Венцислава Бормалийска. “Горд съм с това, което направихме, защото се научихме да работим в екип и да се подкрепяме. Ние сме приятели и имаме едни и същи цели“, казва Никола Вардев. “Изкуството е нещо прекрасно, то ни дарява с магическа радост. Усещането за успех е нещо голямо, то ни издига в собствените ни очи. Бихме искали да благодарим на г-жа Василка Дамянова и на г-жа Иванка Дебелушина, че заедно ни въведоха в света на театъра и на немския език“, допълва Лазарина Билярова.
Изучаването на немски език е един наистина сложен процес, но благодарение на него шансовете ни за просперитет в бъдеще се увеличиха. Това се случи благодарение на нашето училище, в което нивото на изучаване на езици е сравнимо с това на езиковите гимназии.
Наградата ни е участие в град Фридрихсхафен, провинция Баден Вюртенберг, Германия. Само след 3 месеца! Това е едно истинско признание за нас, дали ще успеем да се представим добре е трудно да предположим, но важното е, че ще дадем всичко от себе си.
Истината е, че успехът е в нашите ръце и сърца, и с изявите си искаме да предадем тази идея на приятелите и съучениците ни. Пожелаваме си да играем на голямата сцена и ще го постигнем. Имаме желание да владеем немския език добре и ще го направим. Участието ни ще ни осигури международно признат сертификат за добре усвоен немски език.
Благодарим на всички, които ни подкрепиха и продължават да ни подкрепят по този труден, но вълнуващ път.
Зорка Шаламанова, 11 “б”

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България