Велинград - online - Коледен дух в НЧ “Отец Паисий-1893” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Коледен дух в НЧ “Отец Паисий-1893”
Публикувано 2015-12-22 18:17:20 от Темпо

Любимите мелодии и песни, с които идват Коледа и Нова година, прозвучаха от сцената на Народно читалище “Отец Паисий-1893” вечерта на 18 декември. Коледният концерт вече е не само традиция, но и празник, който има своята вярна публика - доказа го пълната зала, която аплодира и съпреживя всяко от изпълненията.

Във фойето на читалището зрителите бяха посрещнати от кутия за дарения, които Сдружението за развитие на западните Родопи - Велинград събира за изграждането на възпоменателен християнски кръст в нашия град.
Коледен тон първи зададоха певците от Градския хор “Николай Гяуров”. Водени от диригентската палка на Момчил Томов и акомпанимента на Стоянка Енчева, хористите изпълниха богат репертоар от специално посветени на идващите празници песни.
В същия дух беше и програмата на дамската вокална група “Велина” с ръководител Ели Гикова. Този път дамите пяха със солист Тодор Шейнов, който спечели сърцата и аплаузите на публиката.
Духовият оркестър “Димитър Мечев” откри своето участие с Коледна сюита, чиято обработка и оркестрация е дело на диригента Димитър Лазаров. Музикантите свириха “Под небето на Париж”, Шостакович, Щраус - баща и син, “АББА”, а саксофонистите показаха майсторство под ръководството на Катя Мирчева. С бурни ръкопляскания хората приветстваха най-малките музиканти, които на този концерт все още бяха сред зрителите, но са истинската гаранция за бъдещето на оркестъра.
Трио “Сюрприз” внесе в залата духа на руските мелодии и руските Коледа и Нова година. Честта да закрият Коледния концерт заслужиха трио “Парадайс” и вокална група “Караоке” с ръководител Юлиана Ковачева. 2015 година донесе звезден успех на Ваня, Наташа и Сонай от “Парадайс”, дано Новата 2016 даде здраве, мир и щастие на всички. И както каза водещата на концерта Весела Цинцева - да бъдем добри християни и то не само в празничните дни на Рождество Христово.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води