Велинград - online - Кмет и директори обсъдиха отсъствията на деца и ученици 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кмет и директори обсъдиха отсъствията на деца и ученици
Публикувано 2015-12-22 18:18:35 от Темпо

По инициатива на кмета Костадин Коев на 16 декември се проведе работна среща между директорите на всички училища и детски градини, агенция “Социално подпомагане”, отдел “Закрила на детето”, представители на медицинските звена - лични лекари и общински съветници.

Общинският пресцентър съобщи, че на срещата са обсъдени големият брой отсъствията на децата в училищата и детските градини, които в противоречие с изискванията се извиняват с медицински бележки без приложен амбулаторен лист. Това показва недостатъчна кординираност между директори и лични лекари, а често и безотговорно отношение на родителите относно задължението им да осигуряват редовно посещение на децата в учебните заведения. Отчетено е, че до този момент липсва реакция от страна на Община Велинград във връзка със задълженията на кмета за налагане на глоби на родителите. Кметът увери присъстващите, че поема ангажимент Общинска администрация да работи за решаването на тези проблеми, като предприеме конкретни мерки, в това число и контрол върху работещите по чл.9.
На срещата са обсъдени предложения да се изготви и поддържа регистър на деца и ученици в задължителна училищна възраст, отпаднали или в риск от отпадане от учебното заведение. При необходимост да има съгласуваност и кординация между директорите и личните лекари на децата. Да бъдат обвързани задълженията на работещите по чл.9 с редовното посещаване на децата им в училище, както и да бъдат насочвани да работят в учебни заведения, в които обучават децата им.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води