Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 17.09.15 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 17.09.15
Публикувано 2015-12-22 18:28:28 от Темпо

ЩАТ Приета бе новата структура на Общинската администрация, която ще влезе в сила от началото на 2016 г. Административният секретар на ОА Стоянка Кърпачева съобщи, че разликата между предишното и новото щатно разписание е 3 щатни бройки - от 140.5 щатовете намаляват на 137.5. За първи път с акцент върху туризма като важен за общината отрасъл се създава отделна дирекция “Икономическа политика, туризъм и реклама”.

ЩАТ Приета бе новата структура на Общинската администрация, която ще влезе в сила от началото на 2016 г. Административният секретар на ОА Стоянка Кърпачева съобщи, че разликата между предишното и новото щатно разписание е 3 щатни бройки - от 140.5 щатовете намаляват на 137.5. За първи път с акцент върху туризма като важен за общината отрасъл се създава отделна дирекция “Икономическа политика, туризъм и реклама”.

КРЕДИТ Съветниците одобриха ползването на до 300 000 лева от банковия кредит. С парите ще бъдат извършени плащания по проекта “Зелена и достъпна градска среда” за ремонта на бул. “Съединение”.

ПРИЮТ Гласувано бе решение за одобряване на подробен устройствен план за имот в местността Казаков въбел. Плановете на общината са на това място да бъде направен приют за бездомни кучета.

КОМИСИИ Избрани бяха 3 комисии, в които има само представители на мнозинството ГЕРБ, ДПС и СДП. Комисията, която ще приема декларациите по Закона за предотвратяване и установяване конфликт на интереси, ще бъде в състав: Любомир Перчинков - председател, Валентин Бозев - зам.председател и членове Искрен Тюфекчиевн, Красимир Алендаров и Чавдар Калъчев. Наблюдателната комисия, която работи по Закона за изпълнение на наказанията и задържането под стража, е с председател Ирина Шумарова и зам.-председател зам.-кмета Сергей Кичиков. Членове на тази комисия са представители на държавни институции: Велислав Кискинов от Бюро по труда, Али Болут от РУП, Анна Авдева от Социално подпомагане, Мария Фърцова от КНСБ и Ася Ходжова от Областна служба “Изпълнение на наказанията”. Избрана бе Етична комисия, която отговаря за спазването на Етичния кодекс на Общинския съвет. Председател е Богдана Пашева, членове Умер Кергин, Ирина Шумарова, Идрис Пашалиев и Тодор Ушев.

ДРУЖЕСТВА Само съветници от трите партии в мнозинството ще бъдат и представители на Община Велинград в търговските дружества с общинско участие: д-р Чавдар Калъчев в “МБАЛ-Пазарджик”, Ирина Шумарова в “Пракинги и гаражи”, Валентин Бозев в “Булгард”, Боян Бозьов в “Свежина”, Богдана Пашева в “Хорос”, Красимир Алендаров в “Атлетик” и Идрис Пашалиев в “Спорт Бееви”. Досегашните представители имат срок до 30 април 2016 г. да преставят отчет за своята дейност в предишния мандат.

ПРЕДСТАВИТЕЛИ За представител на Община Велинград в Областния съвет за развитие бе избран председателят на Общинския съвет Бельо Мандраджиев. За делегат в общото събрание на Националното сдружение на общините съветниците избраха кмета Костадин Коев и Бельо Мандраджиев. При невъзможност за участие те ще бъдат замествани съответно от зам-кмета Атанас Палигоров и зам.-председателя Ирина Шумарова.

ПОМЕЩЕНИЯ Общината ще предостави 3 помещения в старата сграда на Министерството на правосъдието за настаняване на Областната служба “Изпълнение на наказанията”. За офис на НОИ се предоставя помещението на ул. “Ал. Стамболийски”, а на отдел “Закрила на детето” към “Социално подпомагане” 2 помещения в административната сграда на “Хан Аспарух” 16. Всички помещения ще се ползват безвъзмездно и за срок от 10 години.

ВОДОВЗЕМАНЕ За първи път бяха гласувани такси за водовземане на общински повърхностни води от извор “Клептуза” и двете езера в едноименния парк. За питейно-битово водоснабдяване таксата е 0.03 лв/куб., за наояване 0.001 лв/куб., за промишлени цели 0.045 лв/куб.

ТЪРГОВИЯ Общината откри процедура за провеждане на търг с тайно наддаване за 11 петна за търговска дейност на Централния минерален плаж. Местата са за преместваеми обекти за търговия - маси без павилиони, по одобрена от ЕСУТ схема. Началната тръжна месечна наемна цена е 10 лева за кв.м., а обектите се ползват до 15 септември 2016 г. За февруари 2016 г. бе отложена точката за 36 петна за търговска дейност в централната градска част - площад “Н. Гяуров” и ул. “Хан Аспарух”. По предложение на Дияна Кехайова бе избрана комисия, която да обмисли нова визия, тъй като досегашната е грозна и превръща центъра на курорта в битпазар. Членове на комисията са зам-кметът Светла Томова, главният архитект Тодор Енев и съветниците Богдана Пашева, Дияна Кехайова и Ирина Шумарова. Решението ще бъде съобразено и със спечеления от общината европейски проект за нов облик на центъра.

ДРУЖЕСТВА Общинските дружества “ВКТВ” и “МБАЛ-Велинград” представиха отчети за третото тримесечие на 2015 г.”ВКТВ” отчита положителен финансов резултат от 9000 лева в резултат от въвеждането на новите цени на предлаганите услуги. Балансовата печалба е 8 791 лева, а във връзка с ремонта по бул. “Съединение” фирмата е извършила множество ремонти на аварии, които са завишили разходите за материали. Управителят на “ВКТВ” Борис Голомехов отново алармира за сериозния проблем с аварията на “Водев чарк”, чието решение не търпи отлагане. Управителят на общинската болница д-р Атанас Ташев отчита за деветмесечието загуба от 388 000 лева, натрупана от начислени амортизации за 247 000 лева на новопридобитата по европейския проект техника, неотчетени приходи за лечение на 217 пациенти без осигуровки и спешни случай, извършена лечебна дейност над одобрения лимит за 78 000 лева. Като риск пред дружеството е отчетена невъзможността за погасяванена всички задължения и натиск от страна на големи доставчици за подписване на споразумения за издължаване в кратки срокове.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води