Велинград - online - В. Апостолова разказва за големите сърца на Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В. Апостолова разказва за големите сърца на Велинград
Публикувано 2016-01-05 10:06:01 от Темпо

Българите и в частност велинградчани са бедни и не разполагат с много средства, нямат излишни пари, но се оказва, че въпреки всичко голяма част от тях са богати по дух, по своето човеколюбие и готовност да помогнат на хора в нужда. Доказателство за това е и историята на Веселина Апостолова, която през последните седмици на 2015 г. отдаде времето и цялата си енергия за осъществяването на една чудесна идея. Ето и нейният разказ:

“Ходейки на благотворителни мероприятия и сърфирайки из нета, научих за кампанията “Бъди човек!” Изключително много ми допадна! Идеята й е да се помогне на самотни пенсионери, като им се поднесе храна за празниците. Има ден на детето, ден на майката, но на българския пенсионер, изпаднал в нужда - няма. Свързах се с инициатора на това мероприятие Кирил Димитров и реших да кандидатствам за организатор на Велинград. Той ми разсяни всичко и аз от моя страна започнах да се подготвям за голямото събитие. На 21.12.2015, точно в 12. 00 часа, в цяла България се проведе тази инициатива. Главните организатори създадоха събития за всеки отделен град и чрез Фейсбук ръководехме кампанията.
През цялото време ми помагаше и моят приятел Теодор Бегов. У тях складирахме всички хранителни продукти, които събирахме. Но преди това започнахме да издирваме хора, на които да помогнем - разпитвахме из града, ходихме до сградата на Общинската администрация да видим дали има регистрирани бездомници на територията на общината, разбрахме за хора, кандидатствали да получават храна по проект от държавата, по пощите разпитвахме за хора с ниски пенсии, от социалните служби получихме и списък от преди години на хора трудно подвижни, а и най-вече хората се свързваха с нас и ни казваха за техен съсед или познат, който има нужда от подобна помощ. Записахме 92 нуждаещи се.
И след като имахме списък на хората, с моя приятел направихме и списък с нещата, които рeшихме да включим в пакет на всеки нуждаещ се. Той включваше следното: 2 пакета брашно, олио, кори за баница, сирене, по 10 яйца в кутия, боб, хляб, шоколад, шоколадови бисквити, буркан лютеница, буркан туршия, натурален сок, меденка, захар, кайма, пилешки бутчета, по 1 кг мандарини и кофичка кисело мляко. Спряхме се на неща от първа необходимост.
След това групирахме хората по квартали и издирихме доброволци за всеки квартал, които да разнасят храната. За Чепино бяха Надежда Юргакиева и Катерина Жерева, за Лъджене Ева Ангелова и Красимир Кеов, за Каменица бяхме ние с моя приятел плюс неговата майка и още една кола - Христина Караджова и Атанас Грахов.
Успяхме да зарадваме хората! Всички бяхме удоволетворени и доволни от резултата. Смело мога да кажа , че кампанията беше успешна! За първа година се прави в нашия град, велинградчани са много отзивчиви, много хора ми помагаха през цялото време, даваха пари за закупуването на продуктите и помагаха, с каквото могат! Щастлива съм, мисля, че градът ни вече няма да е същият, защото сгряхме много сърца и върнахме надеждата на много, че все още има добри хора на тоя свят. Между другото разбрахме, че и г-жа Ани Бабанова е разбрала за кампанията и с нейни приятелки са открили хора в нужда, напазарували са им са раздали храната по същото време, в което и ние сме раздавали.
Успоредно с тази кауза ние направихме и наша - закупихме подаръци на деца от бедни семейства. Наехме дядо Коледа и на 24 декември той зарадва и дечицата! И така, освен щастливи пенсионери, видяхме и 17 широко усмихнати деца.”
Но това не е всичко. Веселина Апостолова и нейните приятели и съмишленици продължават да търсят хора в нужда и да им помагат. Така стават съпричастни към здравословния проблем на Васка Христозова и са сред организаторите на благотворителен концерт и поредица от събития в нейна подкрепа.
Тук трябва да се добави и създадената група във Фейсбук под наслов “Големите сърца на Велинград”, тъй като не искат да се помага само по празниците и в нея ще разказват за хора в нужда и ще търсим начини да им помагат. Всеки, който е готов да помага на съгражданите си, е добре дошъл в тази група.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола