Велинград - online - Къде е Драгиново? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Къде е Драгиново?
Публикувано 2016-01-05 10:16:07 от Темпо

Питат ни приятели къде се намира село Драгиново и отговаряме, че е само на 3 километра северно от квартал Каменица на Велинград. Но как да се ориентират пътуващите, след като нямат компас и не могат да определят посоката? Навлизат в СПА столицата и питат, разпитват. Сочат им булевард “Съединение” към Каменица и, доволни, пътниците поемат правата посока. Излизат от Каменица и някои поемат стръмнините към Начовото, други се озовават към Стария чарк. Случайни хора им показват обратния път и ново объркване. И така нагоре-надолу, ту в единия или в другия квартал.

Липсват пътни знаци.
А колко е лесно. Хората от третата възраст си спомняме далечната 1949 г., когато в града се движеше първият автобус и свързваше трите квартала. В долния край на централния площад имаше високи стройни тополи. На една от тях - дървен диск със стрелка. Кондукторът бай Стоян Вучков слизаше от автобуса и обръщаше стрелката по посока Каменица или Чепино, а когато автобусът не е в движение, стрелката сочеше “Гараж”. Простично, но всичко е точно, а пътниците - информирани.
Сега е още по-лесно. Имаме си комисия по транспорта в Общинския съвет и тяхно задължение е да отстраняват неуредиците по пътищата. Пътни знаци много, а на голямо село като Драгиново са нужни само две табелки: една на “кръговото” при “Лидъл” , а другата на площада в Каменица при “Арапчал”. Надяваме се, че нещата ще се оправят.
Милен Налбантов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води