Велинград - online - СХР преизбра Златко Златанов 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СХР преизбра Златко Златанов
Публикувано 2016-01-05 10:17:47 от Темпо

Златко Златанов бе преизбран за председател на Управителния съвет на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Велинград. На 21 декември 2015 г. се състоя общо събрание, в което участваха 17 от общо 23 членове на сдружението. Събранието бе председателствано от адвоката Йордан Аршинков, а в залата на хотел “Рич” присъстваха и представители на фирми, подали молби за членство в СХР - Велинград.

Без спорове и дебати бе избран нов Управителен съвет, който по устав се състои от 5 човека. Със 17 гласа “за” за членове на ръководния орган на сдружението бяха избрани Незабравка Пачалова, Васка Милушева, Ангел Манолов, Цвета Андонова и Златко Златанов, който впоследствие бе преизбран на председателския пост. В новия Контролен съвет влязоха Георги Митков, Михаил Александров и Борис Голомехов.
Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите прие 8 нови членове, подали молба за членство и платили встъпителна вноска. Новите дружества са: “Булрайзен”, “Илвес”, “Ан 28”, “Ямакови”, “Паркинги и гаражи”, “Полистарс”, “Вита транс” и “Велконт”. В началото на 2016 г. се очаква да бъдат приети още нови членове, а на общо събрание през март ще има и корекция на устава и пререгистрация на сдружението в обществена полза.
По традиционно най-тежката тема - членския внос, бе взето решение, че занапред сумите ще се плащат с фактури на две вноски през първото и второто шестмесечие на годината.
Представителите на бранша обсъдиха и част от най-актуалните теми в края на 2015 г.: проблемите на чистотата във Велинград, недостига от квалифицирани кадри в сферата на туризма, необходимостта от много повече културни събития, предстоящото участие на туристическата борса Ваканция и СПА Експо през февруари 2016 г. и амбицията за излизане на чужди пазари. Като нов член на СХР Екатерина Каферинова от “Илвес” предложи сдружението да се грижи за интересите на всеки свой член пред кмета и Общинския съвет, а не всеки сам да търси лоби. Ангел Манолов открои като важна задача да продължи борбата срещу откриването на мина за добив на волфрам в местността “Грънчарица” край Кръстава, което ще се отрази негативно на развитието на туризма в региона.
Председателят на СХР Златко Златанов се обърна към всички присъстващи с призив да работят заедно, заедно да се взимат решенията, всички да проявяват активност. “Ако някой се чувства обиден, лично се извинявам”, каза той и изрази общото задоволство от проведената седмица по-рано среща с кмета Костадин Коев и отношението на новото общинско ръководство към туристическия отрасъл. Най-важният сигнал за положително отношение е заявената от К. Коев готовност Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите от новата година да участва при разпределението на средствата от туристическата такса.
Дни след събранието новият Управителен съвет на СХР - Велинград се срещна с кмета на общината Костадин Коев. По щастлива случайност в началото на срещата присъства и вицепрезидентът Маргарита Попова, която също изрази подкрепа за развитието на Велинград като национален и международен туристически център. Г-жа Попова прие да се срещне и разговаря с представители на СХР, включително по проблема с волфрамовата мина.
Златко Златанов предаде благодарности към кмета К. Коев от името на Николина Ангелкова - министър на туризма за положителното отношение към бранша и благодарствени писма от СХР - Велинград и Благой Рагин - председател на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Хотелиерите предоставиха на кмета ваучери за нощувки, които да бъдат подарявани на гости на града. Сред първите поканени ще бъде посланикът на Кувейт, който ще гостува във Велинград през януари. Кметът предложи срещите с хотелиерите и ресторантьорите да бъдат месечни, за да може да се осъществява добра координация и комуникация. Със създаването на отделна дирекция, която ще се занимава с туризма, Община Велинград си поставя като основен приоритет превръщането на града и общината в основна туристическа дестинация в България. Време да изпълним със съдържание думичките СПА столица, сподели г-н Коев. Другата важна тема беше тази година културният календар да бъде готов до края на месец януари, за да стане част от целогодишната реклама на курорта.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола