Велинград - online - ГЕРБ пое управлението на болницата и “ВКТВ” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

ГЕРБ пое управлението на болницата и “ВКТВ”
Публикувано 2016-01-05 10:23:34 от Темпо

На извънредна сесия на 28 декември 2015 г. Общинският съвет гласува нови управители на две общински дружества. За управител на “МБАЛ-Велинград” бе избран общинският съветник от ГЕРБ д-р Жеко Чешмеджиев, а за временно изпълняващ длъжността управител на “ВКТВ” Йордан Нанoв - кандидат за общински съветник също от ГЕРБ.

Двете решения бяха взети след скандални разисквания и процедури. Ясно пролича, че събирането на нужните гласове е в пряка зависимост от друга точка в дневния ред, свързана с разрешение за водоползване на вода от Власа за хотелски комплекс в м. Вельовица.
Първа точка бе изборът на управител на общинската болница, за който в залата бяха дошли голям брой медицински работници. Сред тях бе и досегашният врид управител д-р Атанас Ташев, подал оставка от поста в средата на декември.
Д-р Орце Орцев, съветник от СДП, направи обширно изказване, в която подчерта, че общинската болница е във фалит и има задължения около 2 милиона лева, а това крие опасност от нейното закриване. Той призова “да се търсят спонсори” и който иска да помогне на болницата, да извади 1 милион лева. Д-р Орцев подкрепи идеята от предишното заседание на съветниците за назначаване на двама съуправители - теза, зад която мнозина прозират желание за бъдеща продажба или друг вид сливане между общинската и частната болница “Здраве” на д-р М. Тиков.
Аргументи против изтъкна Александър Даскалов, който иронизира, че щом ще се търсят спонсори, то направо да се обяви явен търг за болницата и който даде най-много, да я купи. И предупреди, че всички лекари и медицински работници ще станат крепостни на въпросния спонсор.
Съветникът д-р Жеко Чешмеджиев, който бе предложен за управител на “МБАЛ-Велинград”, заяви, че се взима решение за съдбата на общинската болница. Според него никой не е наясно с фактическото финансово състояние и трябва да бъде направен точен отчет и анализ. Думите му “Ако колегите застават зад мен, съм готов да поема управлението” бяха изпратени с аплодисменти от дошлите на сесията медицински работници.
Дияна Кехайова предупреди колегите си общински съветници, че ако вземат решение да изберат д-р Чешмеджиев за титулярен управител на “МБАЛ-Велинград”, ще нарушат закона. Тя припомни, че предишният Общински съвет проведе конкурс за поста управител, но не избра класираният на първо място д-р Чешмеджиев и това решение е влязло в сила, включително е потвърдено от Пазарджишкия административен съд. Затова първо трябва да се отмени влязлото в сила решение и да бъде избран врид управител.
По предложение на Александър Гагов 17 съветници гласуваха за прекратяване на дебатите - факт, който възмути мнозина от присъстващите, защото така бе отнета възможността както да се чуят мнения на граждани, така и да бъде изслушан предишния управител д-р Атанас Ташев. Георги Янчев от БСП изтъкна, че е рано за прекратяване на дебатите, а Екатерина Каферинова заяви, че конкурсът не е оспорван и че замисълът за нов врид управител означава нов конкурс и хаос в болницата, както и нов натиск за избор на външни хора. Д. Кехайова настоя Общинският съвет да не започва работа с нарушение на законите и нейното предложение за избор на врид управител да бъде подложено на гласуване, но това не се случи. Председателят Бельо Мандраджиев подложи на гласуване проекта за избор на управител, внесен от д-р Чавдар Калъчев, при което кандидатурата на д-р Чешмеджиев получи 16 гласа “за” от ГЕРБ, БСП, НС и “Патриоти”.
По съвсем различен начин бе извършена смяната на управлението във “ВКТВ”. При идентична ситуация - проведен конкурс, последван от неизбиране на класирания на първо място Борис Голомехов, съветникът от ГЕРБ Любомир Перчинков предложи освобождаване на досегашния управител. Като причина той посочи породилото се недоволство от жители заради нарушеното и затруднено водоподаване през последните месеци и изтеклия договор за възлагане на управление. В изказването си Борис Голомехов проследи етапите на конкурса и последвалите класиране и решение на предишния Общински съвет, което според него е в грубо нарушение на общинската Наредба за търговските дружества. На тази база решението е оспорвано по съдебен ред и в момента се чака насрочване на дата във Върховния административен съд. “Докато въпросът е в съда, друг орган няма право да го разглежда”, подчерта Б. Голомехов. Той изтъкна пред съветниците, че същия ден Държавната комисия за енергийно и водно регулиране разглежда докладите на 56 ВиК оператора и единствено по доклада на “ВКТВ” Велинград няма забележки.
София Ключкова заяви на съветниците, че нямат законово право да се произнасят, като в същото време призова, че в залата има хора, които не трябва да припарват във “ВКТВ”. “Трябва да изчакаме съдебното решение, а не за втори път да нарушим закона, да не тръгваме с лобиски интереси, защото хората няма да ни вярват”, каза Дияна Кехайова. На позицията, че трябва да се изчака решението на съда бе и Ек. Каферинова, Г. Янчев също заяви, че няма нужда точно сега да се сменя управителят на “ВКТВ”. Неговото предложение за отлагане на точката не прието.
За поста врид управител на “ВКТВ” Л. Перчинков предложи Йордан Ангелов Нанов. Оказа се, че кандидатът не е в залата, защото отсъства от страната, но групата на ГЕРБ обяви, че твърдо стои зад него. С 20 гласа “за” от ГЕРБ, ДПС, СДП, НС и “Патриоти” икономистът Йордан Нанов бе избран за врид управител на “ВКТВ”.
Така в двете ключови общински дружества новата година идва с нови управители, избрани по стара партийна рецепта.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай