Велинград - online - Ски бегачите на СК “Атлас” със солидно присъствие в ранглистата за 2015 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ски бегачите на СК “Атлас” със солидно присъствие в ранглистата за 2015
Публикувано 2016-01-12 09:48:56 от Темпо

Българска федерация Ски обяви ранглистите за ски бегачите за 2015 г. Велинградският Ски клуб “Атлас” с треньор Тодор Гълев може да се похвали със солидно присъствие сред най-добрите състезатели през годината в много от възрастовите групи.

При жените трето, четвърто и пето място в ранглистата са за възпитанички на “Атлас” - Велинград, които вече са студентки и се състезават за други клубове: трета е Васка Благоева - НСА, четвърта Цветелина Павлова - “Александър Логистик” и пета Елка Гълева - НСА.
При мъжете велинградската надежда в ски бягането Любомир Папарков е на девето място, а в своята възрастова група юноши старша възраст той се нарежда на шеста позиция. През изминалия сезон Л. Папарков бе единственият представител на велинградската школа в националния отбор по ски бягане.
В многобройната група на девойки старша възраст Александра Влахова е на 19-то място, а Велка Коцева заема 21-во място. При девойки младша възраст Ал. Влахова е на 16-то, а Цветелина Вачева на 21-во място.
Скиорите на “Атлас” имат позиции и при момчетата старша възраст, където Даниел Бошнаков е девети в националната ранглиста,а Сюлейман Бухов и Атанас Китов са на 18-то и 19-то място.
Състезателният сезон за ски бегачите ще стартира на 5 февруари със Зимното държавно първенство в Боровец. През февруари има още две състезания: Купа НСА - Мемориал “Георги Зографски” и Купа Самоков. В календара за март скиорите имат старт от държавния шампионат на Боровец и маратон на Пампорово.
И тъй като участието в състезанията е свързано с нужда от финансиране, да пожелаем на скиорите през 2016 г. не само успех на ски пистите, а и повече средства за развитието на ски бягането - спорт, чийто традиции във Велинград всички трябва да пазим и защитаваме. В тази връзка можем само да съжаляваме, че за поредна година нашият град не е сред зимните туристически центрове, които ще отбележат подобаващо Световния ден на снега 16 януари. Инициативата, която става все по-популярна, има за цел да популяризира ски спорта най-вече сред децата и да запали у тях любов към белите писти и удоволствието да бъдат сред природата през зимния сезон.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България