Велинград - online - 10 държави се събраха на форум по таекуон-до във Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

10 държави се събраха на форум по таекуон-до във Велинград
Публикувано 2016-01-12 09:51:26 от Темпо

От 7 до 9 януари велинградският СПА хотел “Здравец” прие в едноименната си спортна зала треньори и състезатели по корейското бойно изкуство таекуон-до (олимпийска версия на играта от Южна Корея). В свободен превод “таекуон-до” означава “пътят на ударите с ръце и крака” или “система от ръце и крака”.

В България това е II Световен международен форум по таекуон-до, преди година първият се проведе в Банско. По време на официалното откриване на 7 януари с добре дошли във Велинград и с пожелания за успех в спортната надпревара към участниците се обърна заместник-кметът Сергей Кичиков.
Проявата се организира по програмата “Еразъм+” за ЕС в областта на образованието, обучението, младежта и спорта и от Българската федерация по същия спорт, в която членуват 32 клуба от цялата страна. Това съобщи един от ангажираните в организацията - Николай Главчев, старши треньор на клуб “Джи До Куан” от София.
Целите на форума бяха насочени в две посоки - от една страна се проведе обучение и обмяна на опит, а от друга страна се състоя и състезание между 150 състезатели от 10 страни: Гърция с треньор Леонидас Писпирингас, Сърбия с треньор Небойша Анджелкович , Македония с треньор Ацо Атанасов, Украйна с треньор Сергей Скарповски, Беларус с треньор Рустем Хайшутдинов, Литва с треньор Вигентас Пундзевициус, Русия с треньор Сергей Юрчик , Молдова с треньор Олег Перфилов, а Обединени Арабски Емирства участват с националния си отбор,чийто треньор е Абдула Алмаазми. Лагерът се проведе от Атанасиос Тсионпануглу, който е гранд майстор (VIII Дан) по таекуондо.
Оспорваните битки се проведоха във всички възрастови групи и категории при деца, кадети, юноши и девойки, мъже и жени. Най-малките участници бяха на 8-годишна възраст (родени 2007 г.) с тегло до 23 кг. Всяка среща трае общо 4 минути и половина в 3 части по 1 мин. и 30 сек., като с помощта на сензори по тялото, главата и краката на състезателите се отчитат точките. Типично за техниката при това бойно изкуство е, че преобладават ударите и разнообразните ритници (контактите) с крака. Ръцете се използват предимно за блокиране и по-рядко за удари с юмруци и с върха на пръстите. Състезателите носят за защита електронни протектори за ръце, крака, зъби, миди за слабини, както и предпазни жилетки и каски, които намаляват рисковете от контузии. Състезанието завърши с купи и награди за най-добрите участници и отбори.
Георги Дишлянов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола