Велинград - online - “Най-после един брат циганин да извади кръста!” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Най-после един брат циганин да извади кръста!”
Публикувано 2016-01-12 10:17:22 от Темпо

Така на 6 януари 2016 г. изразиха радостта си четиримата братя Георгиеви на Централния минерален плаж във Велинград. В продължение на години един или няколко от тях скачат за кръста на Йордановден, но късметът все не им се усмихва. Тази година обаче щастието споходи 23-годишния Георги Страхилов Георгиев. Дано да е на късмет за целия Велинград, защото изваждането на кръста се оказа трудна задача.

Първоначално в големия басейн скочиха само четирима смелчаци. След отслужването на тържествената служба отец Иван хвърли кръста към средата на басейна. И въпреки че водата не беше мътна, никой не успя да извади кръста. В последвалата суматоха скочиха още мъже, сред тях и четиримата братя Георгиеви. Но повторният опит също не се увенча с успех. Присъстващите насърчаваха младежите да опитат отново, защото е лоша поличба кръстът да не бъде намерен и изваден от водата. При третия опит скочиха и опитни плувци и най-после кръстът бе намерен. Заслужените аплодисменти и поздравления Георги Георгиев прие заедно с тримата си братя.
На плажа “Терма” в Каменица обичаят също бе наситен с емоции, защото след службата на отец Антон във водата скочиха 17 млади мъже. Така в Каменица бе поставен своеобразен рекорд, а най-бърз от 17-те беше Стоян Допчев, възпитаник на Плувен клуб “Белмекен” и многократен победител в състезания по плуване.
На Йордановден хорско множество се събра край езерото Клептуза в Чепино. Отец Ангел отслужи водосвет в присъствието на кмета Костадин Коев и председателя на Общинския съвет Бельо Мандраджиев. В студените клептузки води скочиха шестима мъже. Кръстът бе изваден от Димитър Джальов, който е сред редовните участници в обичая на Йордановден и през 2014 г. имаше същия късмет.
В Ракитово също почетоха традицията. След богослужението на отец Стоил за кръста скочиха десетима. Тазгодишният късметлия бе 19-годишният Тодор Мечев.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай