Велинград - online - Внедряват нова система за контрол в горите 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Внедряват нова система за контрол в горите
Публикувано 2016-01-12 10:21:39 от Темпо

От месец януари 2016 година започва внедряването на електронния превозен билет за дървесина от временен склад за всички собственици на гори. Новата информационна система за контрол работи успешно от месец във всички държавни предприятия, съобщиха от Изпълнителната агенция по горите (ИАГ). Тя е част от мерките за по-добър контрол в горските територии, които МЗХ и ИАГ предприе през изминалата година.

Чрез новата система данните при издаване на превозния билет от временен склад в гората се регистрират в централизираната информационна система на ИАГ. По този начин се дава възможност на контролните органи и обществеността да проверяват своевременно дали превозното средство се движи с валиден превозен билет. Ще бъде даден достъп, чрез който през сайта на ИАГ и сайтовете на шестте държавни предприятия всеки гражданин ще може да провери валидността на превозния билет.
Гаранция за повече прозрачност и контрол на добива и транспорта на дървесината от горските територии на страната дават и въвежданите от началото на тази година видео наблюдения в обектите за преработка на дървесина и GPS проследяване на превозните средства, транспортиращи дървесина. От ИАГ се надяват, че по този начин се затваря системата на проследяване пътя на дървесината във всички горски територии, независимо от тяхната собственост, което до голяма степен ще допринесе за ограничаване на незаконните практики.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България