Велинград - online - Хотели и заведения ще плащат по-малко за излъчване на музика 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Хотели и заведения ще плащат по-малко за излъчване на музика
Публикувано 2016-01-12 10:32:54 от Темпо

Дружеството за колективно управление на музикалните права ПРОФОН обяви, че от началото на 2016 г. прави промяна в тарифите, по които хотелите и заведенията плащат за излъчване на музика. На среща със Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите - Велинград в края на 2015 г. представители на ПРОФОН разясниха, че е подписан договор с Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, който осигурява 50% отстъпка от цената за всички членове на местните организации. СХР - Велинград е член на БХРА, така че членуващите в местното сдружение хотелиери и ресторантьори ще могат да се възползват от намалението.

От 2016 г. ПРОФОН премахва принципа за заплащане на базата на брой места. Разработва се онлайн система с калкулатор, която ще изчислява кой обект каква сума дължи. Изчисленяията показват, че ако заведение с 300 места и една звезда е плащало 340 лева по старата тарифа, то по новата ще дължи около 200 лева. С отстъпката от 50% за членове на БХРА сумата пада до 100 лева. Ако се работи само сезонно, има още 50% намаление.
От ПРОФОН лобират през новата година проверки за заплащането на музикални права да могат да се извършват не само от оторизирани служители на Министерството на културата, а и от общините.
От бранша настояха за по-голяма прозрачност къде отиват събираните от ПРОФОН суми. Отговорът бе, че парите отиват при носителите на права - в “Музикаутор” за композитор, аранжор и текстописец и в ПРОФОН за изпълнителите, музикалните продуценти и администрацията на дружеството. “Когато във вашия хотел или ресторант пускате Мадона, парите отиват при Мадона, ако слушате Дичо - отиват при Дичо”, обясниха от ПРОФОН. Коментирана бе практиката в Русия, където хотелите и заведенията пускат музика от заверени плейлисти, за които са платили предранително. Представители на туристическия сектор критикуваха българския модел, при който ПРОФОН е монополист на пазара и няма конкуренция.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България