Велинград - online - Първата съдебна инстанция не спря решението за управител на “ВКТВ” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Първата съдебна инстанция не спря решението за управител на “ВКТВ”
Публикувано 2016-01-12 10:46:23 от Темпо

На 7 януари 2016 г. Районен съд - Велинград се произнесе по жалбата на Борис Голомехов срещу решението, с което на 28 декември 2015 г. Общинският съвет го освободи от поста управител на “ВКТВ” и избра за временно изпълняващ длъжността Йордан Нанов. С жалбата се прави особено искане за спиране на изпълнението на решението, спиране производството пред Търговския регистър и отмяна на решението.

След справки с официалния сайт на Общински съвет Велинград и Търговския регистър съдът е установил, че Община Велинград е едноличен собственик на капитала на “Водоснабдяване, канализация и териториален водоинженеринг” ЕООД. Според съда подадената от Б. Голомехов жалба е процесуално недопустима и следва да бъде оставена без разглеждане. Аргументите на съда са, че решението на Общински съвет Велинград няма характеристиките на индивидуален административен акт и не може да бъде оспорено пред административния съд по реда на АПК. Случаите, когато взема решения за избор и освобождаване на управител и съответно за сключване или прекратяване на договор за възлагане на управление, Общинският съвет действа в качеството на упражняващ правата на едноличния собственик на капитала в търговското дружество. Решението няма характер на административен акт, поради което е недопустимо провеждането на съдебно производство за проверка на законосъобразността му по реда на АПК. Искането за спиране на изпълнението също е недопустимо, смята съдът и оставя жалбата на Б. Голомехов без разглеждане, а производството по административното дело се прекратява.
Определението на първата съдебна инстанция подлежи на обжалване с частна жалба чрез Административен съд Пазарджик пред Върховния административен съд. Припомняме, че във връзка с проведения през 2015 г. конкурс за управител на “ВКТВ” има образувано друго дело, което вече стигна във Върховния съд.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай