Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 12.01.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 12.01.16
Публикувано 2016-01-12 11:01:45 от Темпо

КУЧЕТА В началото на 2016 г. първите бездомни кучета вече са настанени във временния приют, който се прави от община Велинград. Междувременно съдът осъди общината да плати обезщетение на италиански гражданин, подал жалба за ухапване от бездомно куче през февруари 2014 г.


НАРЕДБИ Областният управител Трендафил Величков върна две решения, гласувани от Общинския съвет в Ракитово през декември 2015 г. Съветниците ще трябва да разгледат отново приетите две наредби за местни данъци и такси. Причината е, че не е бил спазен законовият 14-дневен срок за тяхното публикуване на сайта на общината, за да могат гражданите предварително да се запознаят с предлаганите промени в наредбите.

МВР Началникът на Областната дирекция на МВР старши комисар Йордан Рогачев на 7 януари се срещна с кмета на Община Ракитово Костадин Холянов. Основните теми на срещата са били необходимостта от изграждане на видеонаблюдение, мерките за справяне с битовата престъпност и пътните произшествия в общината. Ст. комисар Йордан Рогачев ще проведе такива срещи с кметовете на всички 12 общини в област Пазарджик.

ГОДИШНИНА На 6 януари община Велинград отбеляза 168 години от рождението на поета революционер Христо Ботев. Пред неговия паметник в градинката на централния площад слово за безсмъртния подвиг на Христо Ботев произнесе заместник-кметът Светла Томова. С венци и цветя почитта си към героя изразиха Общинска администрация, Общински съвет, Историческият музей, трите читалища във Велинград, партиите ГЕРБ и БСП и граждани.

БИЛКИ До 20-ти януари 2016 г. собствениците на билкозаготвителни пунктове трябва да подадат в РИОСВ - Пазарджик своите годишни отчети. Законът за лечебните растения ги задължава да предоставят информация за количествата билки, изкупени и реализирани на пазара през предходната година и за наличните към момента количества в складовите бази. Подалите неверни данни и неспазилите този срок търпят финансови санкции. За физически лица глобите са в размер от 100 до 1 000 лв, а за юридически - имуществени санкции от 300 до 2 500 лв. Към момента общият брой на билкозаготвителните пунктове в нашия региона е 76.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола