Велинград - online - Нова цел пред Велинград: да се регистрира като туристически район 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Нова цел пред Велинград: да се регистрира като туристически район
Публикувано 2016-01-19 09:57:12 от Темпо

Поредна среща между общинската власт и туристическия бранш във Велинград се състоя на 13 януари. От страна на общината участваха кметът Костадин Коев, ресорният заместник-кмет Атанас Палигоров и Цвета Спасова, която от 8 януари 2016 г. е директор на новата дирекция “Икономическа политика, туризъм и реклама” в ОА. В срещата се включи целият нов управителен съвет на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите начело с председателя Златко Златанов и домакините от вила “Вучев”, която наскоро спечели отличието “Бутикова вила на 2015” от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

На работната среща е обсъдено предложението за създаването на нов Консултативен съвет по туризъм, който да стане работеща структура. Предложението е участието на туристическия бранш и ОА в Консултативния съвет да бъде при равни квоти, председателството да се поеме от кмета К. Коев, а оперативното ръководство от ресорния зам.-кмет.
По идея на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите сред първите задачи пред Консултативния съвет по туризма ще бъде регистрацията на “Туристически район Велинград”. Новият Закон за туризма определя регламент, според който за регистрация на туристически район е нужно обединението на минимум 4 общини и едно сдружение. Общините, с които по неофициална информация ще се водят разговори, са Ракитово, Сърница и Батак. Регистрирането на туристически район ще бъде от голяма полза за развитието на туризма, ще утвърди бранда “Велинград” и ще даде възможност за кандидатстване с проекти и финансиране по различни национални и европейски програми. То е свързано с разработване на маркетингова програма, лого и слоган на туристическия район, разработване на стратегия за туризма, реклама и още много стъпки за утвърждаване на Велинград и региона като водеща туристическа дестинация.
Сред обсъдените на работната среща теми са и две събития, които предстоят през февруари - посещението на министъра на туризма Николина Ангелкова във Велинград и участието ни най-голямата международна туристическа борса “Ваканция и СПА Експо” в София.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай