Велинград - online - Общината предлага увеличение на таксата за детска градина с 5 лева месечно 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Общината предлага увеличение на таксата за детска градина с 5 лева месечно
Публикувано 2016-01-19 10:08:03 от Темпо

На 13 януари 2016 г. на официалния сайт на Община Велинград бе обявен проект за изменение на Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. Предложението е за изменение на таксата за детски градини, която от 35 лева месечно се увеличава на 40 лева месечно.

Според програмата на Общинския съвет обсъждането на таксата за детски градини трябваше да стане през месец март, но Общинска администрация счита, че предложението е необходимо на по-ранен етап заради правилното разчитане на бюджета за издръжка на ОДЗ и ЦДГ на територията на общината.
Предложените изменения в наредбата имат няколко цели. Първата е отстраняване на непълноти и прецизиране на текстове с оглед коректно прилагане на наредбата. Промяната в размера на таксите е предложена с цел облекчаване обслужването на ЦДГ и ОДЗ и подобряване условията за поддръжка на материалната база, в която се отглеждат децата, и подобряване на качеството на услугата. В обосновката на предложението се казва, че с предложеното увеличаване на размера на таксата се цели постепенно и плавно доближаване на размера й до поне пълната стойност на оклада на децата (без да се включват другите разходи за поддръжка и персонал). Друга цел е да не се затруднява прекомерно текущото обслужване на крайно наложителните разходи - доставки на храни и други стоки и услуги за детските градини.
Според проекта очакваните резултати от увеличението на таксата за детските градини би подобрило обслужването на ЦДГ и ОДЗ, ще създаде предпоставки за по-добро качество на услугата и би подобрило обслужването на разходите към фирмите доставчици на хранителни стоки и други крайно необходими за детските градини стоки и услуги. Очаква се също постепенно и плавно достигане на размер на таксите, който да покрива поне издръжката на дете за храна на ден.
Предложението е за ползване на детски ясли и целодневни детски градини родителите или настойниците да заплащат месечна такса от 40 лева на месец за всеки месец от годината. Тази такса се състои от две части - постоянна и диференцирана част. Постоянната такса е 15 лева на месец и не зависи от броя посещения в месеца. Диференцираната такса е 25 лева и зависи от посещаемостта на децата за месеца. За полудневни детски градини таксата е 15 лева на месец за всеки месец от годината за 3 и 4-годишни деца.
След официалното обявяване на предлаганите изменения гражданите имат възможност в 14-дневен срок (до 27 януари 2016 г. включително) да дадат свои писмени мнения, становища и предложения - по електронен път или в деловодството на общината. След това процедурата предвижда измененията да бъдат обсъдени и гласувани на януарското заседание на Общинския съвет.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води