Велинград - online - Масово недоволство срещу лошото снегопочистване 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Масово недоволство срещу лошото снегопочистване
Публикувано 2016-01-26 10:55:00 от Темпо

Велинградският кмет Костадин Коев не е доволен от това как фирма “Еко Титан” се справи с почистването на снега, паднал на 16 и 17 януари 2016 г. Общинският пресцентър цитира неговата оценка: “Хвърлиха се много усилия, а резултатът е никакъв. Сигналите, които получаваме от гражданите, са изключително негативни относно услугата, която ни предоставя фирма “Еко Титан”.

От общината напомниха, че договорите за зимното поддържане и снегопочистване на уличната мрежа и пешеходните зони на територията на Велинград са подписани на 16 февруари 2009 г. за срок от 10 г. “Това е наследство от времето на г-н Лебанов, за което настоящият кмет не може да носи отговорност”, се казва в прессъобщението. Обявено бе още, че кметът К. Коев ще санкционира “Еко Титан” за некачествено изпълнение на частта относно снегопочистването.
Темата ще бъде разгледана и на предстоящата сесия на Общинския съвет на 28 януари, тъй като общинските съветници от местната коалиция “Бъдеще за община Велинград” с председател Пламен Мавров са внесли питане към кмета К. Коев за зимното почистване на уличната мрежа в града. Сред поставените въпроси са кои улици подлежат на снегопочистване съгласно договора, на кои общински служители са възложени контролни функции за реалното почистване и в какви срокове ще се вземат спешни мерки за почистване на второстепенните улици. От “Бъдеще за община Велинград” искат на заседанието на Общинския съвет да присъства и общинският служител (или служители), който контролира изпълнението на договора за зимно поддържане на пътната мрежа.
Едно от първите решения, които новият Общински съвет прие в края на ноември 2015 г., бе съставянето на комисия за проверка на договора и дейността на “Еко Титан”. Комисията от ОА и съветници трябваше да изготви доклад, който да бъде разгледан на заседанието на местния парламент през декември 2015 г. До момента такъв доклад не е влизал в дневния ред на проведените сесии.
Недоволството от лошото снегопочистване изразиха и мнозина велинградчани.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води