Велинград - online - Велчо Клешков: Възстановяването на спортната база е залог за здравето и бъдещето 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Велчо Клешков: Възстановяването на спортната база е залог за здравето и бъдещето
Публикувано 2016-02-02 09:32:48 от Темпо

Използваме повода 20 години от основаването на ПК “Белмекен” Велинград да поканим всички, имащи отношение към плуването и спорта в града ни и дали приноса си за неговото развитие.
Използваме повода и да съберем заедно хората, в чиито възможности е да започнат да решават действително проблемите на спорта в града, които никак не са малко.

Радвам се да видя тук толкова много хора свързани с клуба и дали безкористно помощта си в тежки моменти. Искам да поздравя и колегите от спортните клубове и специално ПК “Чепинец” и треньорите Христо Доксинов и Любов Доксинова, с които вече 20 години всеки ден заедно тренираме плувците на Велинград.
ПК “Белмекен” беше учреден на 27.01.1996 г. в най-тежките икономически времена с първи председател Димитър Праматаров. Благодарение на ентусиазма и подкрепата на много хора клубът оцеля, разви се и се нареди сред най-добрите в страната. Равносметката за тези 20 години е следната:
Всяка година се обучаваха да плуват не по-малко от 100 деца, което прави хиляди научени да плуват деца.
Стотици от тях останаха да се занимават активно с плуване и триатлон, участвайки в състезания от различен ранг.
Десетки са шампионите и медалистите от Държавни първенства.
Шампиони и медалисти по триатлон станаха: Теодора Папазова, Вангелина Драганова, Красимир Драганов, Димитър Желев, Венцислава Лекина, Десислава Главеева, Веселин Кадьов, Теодора Ганева, Ивелина Ганева, Таня Поибренска, Тодор Халачев, Николай Симеонов, Красимир Дулев, Росен Кривулев, Антон Ганчев, Борислав Коцев, Велка Коцева, Ани Чечева, Ганчо Чечев, Стоян Допчев, Ясен Янков (3-то място на Балканска купа), Елена Папазова, Гергана Ангелова, Анна Захова, МС Георги Попов.
Държавни шампиони, вицешампиони и медалисти от държавни първенства в плуването са: Борис Зинков, МС Иван Мадолев, МС Александър Бумбаров, МС Нина Маринова (8-мо място на Световна купа маратонско плуване), Станимир Качаков, Атанас Мадолев, Георги Шаламанов, Анна Захова, Теодора Папазова,Теодора Ганева, Анна Гаргова, Яни Топузов, Цветелина Русинова, Елена Папазова, Борислав Коцев, Гергана Паскова, Радина Попова, КМС Ангел Йовчев, Стоян Допчев, КМС Димитър Ролев, МС Петя Димова, МС Георги Сейменов, МС Николай Сейменов и МС Вангелина Драганова.
За тези години ПК “Белмекен” има републикански шампиони в абсолютно всички възрастови групи - златна рибка, весел делфин, деца, младша и старша възраст, младежи и мъже и жени.
В момента клубът има 4 Майстори на спорта (МС) и 2 Кандидат МС.
МС Николай Сейменов стана държавен шампион за мъже на 50 и 100 м св. стил, нещо, което не се е случвало във Велинград от времето на непрежалимия Цветан Голомеев.
МС Вангелина Драганова донесе най-големите успехи за клуба - многократен държавен шампион за жени и девойки младша и старша възраст. Чрез нея ПК “Белмекен” държи 3 рекорда на България на 50 м бруст: за жени и девойки м. и голям басейн, и 2 рекорда в състава на щафетите с националния отбор. Победителка в много международни турнири, вицешампионка на Гърция, двукратна балканска вицешампионка за девойки на 50 и 100 м бруст, участничка в 1 световно и 3 европейски първенства.
Заедно с МС Георги Сейменов и МС Петя Димова бурно се развиват и шампионите на страната и състезатели в националния отбор Радина Попова, Стоян Допчев, КМС Ангел Йовчев, КМС Димитър Ролев и много по-малки плувци, от които чакаме добри резултати.
Нашите плувци освен добри състезатели са отлични ученици. Повечето от тях завършват добри специалности и работят престижни професии.
Особено сме горди с факта, че нашите най-добри състезатели са приети и завършват в елитни американски университети със спортни стипендии. Завършили, работят и живеят в САЩ:
Станимир Качаков - университета в Кливлънд, Акаунт менаджер в AVIS Group - Сиатъл;
Георги Попов - университетите в Толедо, Чикаго и Харвард, вицепрезидент на US Financial Institution Group, живее в Нюпорт Бридж, Калифорния
Иван Мадолев - Fairmont State University, IP менажер
Атанас Мадолев - Fairmont State University, архитект
Анна Захова - университет в Бриджпорт, Кънектикът, финанси
Гергана Ангелова - Fairmont State University, финанси
Георги Шаламанов - Бошер колеж в Балтимор, Мериленд, работи в Дубай
Ясен Янков - Ричмънд юнивъсити в Лондон, работи в Лондон
Всички те се състезаваха с голям успех, печелейки победи и медали в студентските и щатските първенства и бяха водещи състезатели специално номинирани от техните университети. Иван Мадолев стана шампион на 2 дивизия с рекорди, Атанас Мадолев държи рекорди в щафетите, Георги Попов спечели редица триатлони и се класира 2-ри на американския Айрън мен, като е обявен за триатлет на 2004 и 2005 г на САЩ.
В момента Вангелина Драганова и Петя Димова следват в Гран каньон юнивърсити във Финикс, Аризона, а Николай Сейменов е във Фърмънт, където го тренира Атанас Мадолев. Ваня и Николай поставиха рекорди на университетите си и имат редица победи.
Плуване във Велинград има, защото има плувен басейн и плувно общество. Благодарение на Община Велинград и ОП “Спортни имоти и пазари” и неговите служители, които поддържат басейна във възможно най-добро състояние за тренировки, плувните клубове могат да извършват своята дейност. Базата обаче е морално остаряла и във Велинград вече не може да се проведе никакво по-сериозно състезание.
Минералният плаж навършва 80-годишен юбилей. Нашите предци са мислили и градили за 100 години напред. Нека да се издигнем до тяхното ниво и започнем да възстановяваме спортната база, не само плувната, защото тя е залог за здравето и бъдещето на нашите деца. Надявам се, че с общи усилия ще направим СПА столицата Велинград и спортна столица на Балканите.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Пречистване на отпадни води