Велинград - online - Зависимости и агресия 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Зависимости и агресия
Публикувано 2016-02-02 09:54:32 от Темпо

На 28.01.2016 г. в СОУ “Св.св. Кирил и Методий“ във Велинград се проведе тиймбилдинг на тема: “Проблемите на тийнейджърството“. Като партньори на събитието присъстваха: говорителят на Областна дирекция МВР Пазарджик г-н Стоянов, началникът на РУ на МВР Велинград г-н Йовчев и г-жа Миланова - секретар на общинската комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Също така участваха Ученическият съвет, Училищното настоятелство както и родители и учители.

Въведение в темата за проблемите на тийнейджърите и необходимостта от справяне с предизвикателствата в живота направи г-жа Прегьова. Йоан Каръков, заместник-председател на Ученическия съвет, представи един от наболелите проблеми на тийнейджърството - “Училищният тормоз“. Презентацията посочи причините за тормоза и начините за справяне. Ученици от девети клас Николай Ласков и Невина Кацарова презентираха друг проблем на тийнейджърите - различните зависимости, тяхното откриване и преодоляване.
Мирослав Стоянов подробно разясни причините за различните зависимости, тяхното различаване и откриване. Лекцията за наркотичните вещества и опасностите, които се крият в тях, предизвика интерес у ученици, родители и учители. Г-н Стоянов изтъкна, че много често, когато в семейството има зависим, проблемът му се превръща в основен за всички негови близки. Подобно на зависимостта от психоактивни вещества, съзависимостта също се развива, задълбочава и става все по-опасна за живота и здравето на най-близките хора на употребяващия. Като показа с презентация отделни случаи на зависими от наркотиците млади хора, засили интереса на всички и те реагираха спонтанно.
Срещата завърши с въпроси, свързани с поставената проблематика. Родители и ученици поискаха още разяснения на фактите по отношение на наркотичните вещества и начините за предотвратяване на тяхното използване. Проблемите на тийнейджърите и справянето с тях е актуална и значима тема и намери широк отзвук сред присъстващите на тиймбилдинга.
СОУ “Св.св. Кирил и Методий“

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай