Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.01.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 16
· Успехи на младата плувна смяна на ПК “Белмекен”
· Още една стъпка към бъдещето
Tuesday, October 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.18
· Общината ще се отоплява на пелети
· Кметът прави срещи в трите квартала
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Полагаме максимални усилия за решаване на натрупаните проблеми
· Депутати от БСП представиха Визия за България
· Ремонтите за нова визия в Каменица – до Коледа
· Поръчката за нов скенер започва от начало
· В памет на героите от Балканската война
· След съдебно решение вписаха новото ръководство на НЧ “Отец Паисий-1893”
· Предизвикателството „Камино”
· ЦСОП – Велинград - една година по-късно
· Отсечените дървета заслужават втори шанс
· Малки обяви: 09.10.18
· Творческият сезон започна с награди
· Читалището – място за среща на пазители и традиции
· Обичам те, Велинград!
· ПГИТ “Ал. Константинов” стана училище-посланик на ЕП
· “Атлас” спечели пълен комплект медали за Купа “Велинград”

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 28.01.16
Публикувано 2016-02-02 09:59:16 от Темпо

СЪВЕТНИК Георги Мяшков положи клетва като общински съветник от групата на ГЕРБ. Той влиза в местния парламент, след като д-р Жеко Чешмеджиев бе избран за управител на общинската болница “МБАЛ-Велинград”. Георги Мяшков ще бъде член на постоянните комисии по образование, култура, здравеопазване и по общинска собственост и местно самоуправление.


ЮРИСТ По предложение на ГЕРБ новият Общински съвет ще сключи договор за правна помощ и съдействие с адвокат Дафинка Семерджиева, която е от Пещера и в предишния мандат на ГЕРБ беше заместник-областен управител на Пазарджик. Не бе прието предложението на съветниците от “Бъдеще за община Велинград” за юрист да бъде избран адвокат Йордан Аршинков, който е от Велинград, има опит като общински съветник и като излъчен от опозицията ще играе ролята на коректив. Договорът за правна помощ се сключва за срок от 2 години.

СОБСТВЕНОСТ Отложено бе приемането на Стратегия за управлението и разпореждането с общинска собственост за периода 2016 - 2019 г. Отлагането бе предложено от Сашка Целева от ГЕРБ, която призова специалистите от “Общинска собственост” да оставят метода “копи пейст”, да направят ясен анализ и да заложат високи цели в новата стратегия. Съветниците приеха предложената Програма за управление на общинската собственост през 2016 г. и определиха като обект от първостепенно обществено значение водопровод “Джаферица”.

ИЗПЪЛНЕНИЕ Отчетено бе изпълнението на взетите от Общинския съвет решения. Сред неизпълнените в срок Дияна Кехайова посочи докладите на избраните комисии по договорите с “Еко Титан” за чистотата и “Сконто” за хранителните стоки за детски градини. Причина за забавянето е големият обем документация, която трябва да бъде разгледана.

МИГ За представител на Община Велинград в Местната инициативна група “Белово, Септември, Велинград” бе избран кметът Костадин Коев.

НАРКОТИЦИ Избрана бе Общинска комисия по наркотичните вещества с председател зам.-кмета Атанас Палигоров, зам.-председател Валентин Бозев и секретар Костадинка Мицина. Членове на комисията са: Мирослав Янушев - РУ на МВР, Елена Малинова - районен прокурор, Гергана Балабанова - “Закрила на детето”, д-р Фани Петрова - РЗИ, Ася Ходжова - Пробационна служба, Анна Коева - Бюро по труда и Йорданка Нанова - ЦОП.

СЪВЕТ Утвърден бе съставът на Обществения съвет за съдействие, помощ и публичен контрол при извършване на дейностите по социално подпомагане. Председател на съвета е зам.-кметът Сергей Кичиков, зам.-председател съветникът Чавдар Калъчев, секретар Мая Лачева и членове: Павлина Масларова - “Социално подпомагане”, Сашка Жекова - “Закрила на детето”, Елка Божкова - Бюро по труда, Елена Янева-Зисова - ДЦВХУ, Десислава Сандакова - КСУДЦ, Величка Симеонова - ДЦДМУ “Надежда”, Елена Канлиева - ПУ “Др. Манчов” и Катя Славова - Клуб на инвалида.

НАРЕДБА Гласувани бяха промени в Наредба 1 за обществения ред, за да бъдат синхронизирани със Закона за закрила на детето. Според новите правила родителите, настойниците и др. лица, които полагат грижи да дете, са длъжни да го придружават на обществени места след 20 часа, ако детето не е навършило 14 години и след 22 часа, ако не е навършило 18 години (в този случай родителите могат да осигурят пълнолетен придружител).

“РАЗВИТИЕ” Съветниците взеха решение от общинския бъджет да бъдат подсигурени 10 669 лева, за да продължат дейностите по услугата “Ранна интервенция на уврежданията” в Центъра за социално включване “Развитие” във Велинград. Общината ще финансира дейността в периода от 1 февруари до 31 май 2016 г., като ще сключи граждански договори с работещите в центъра 7 специалисти. За продължаване на услугата се изготвя ново проектно предложение.

РЕСТИТУЦИЯ Общинският съвет даде съгласие за откриване на процедури по придобиване на реституирани имоти - частна собственост за общински нужди. Повод за решението е изтичането на 31 март 2016 г. на 15-годишния срок, в който общината имаше възможност да отчужди реституирани частни имоти, попадащи в паркове и зелени площи във Велинград. Поради липса на средства за отчуждаването към момента то не е извършено. В Програмата за капиталови разходи за 2016 г. за целта вече е заложена сума от около 700 000 лева. Главният архитект Тодор Енев поясни, че общината ще трябва да отчужди 58 декара, а конкретните площи ще бъдат гласувани на сесията през февруари. Законът изисква отчуждаването да стане по справедливи пазарни цени - такива ще бъдат определени от лицензиран оценител, а ако собствениците на земите не са удовлетворени, ще си търсят правата в съда. Кметът К. Коев бе упълномощен за извърши законовите процедури, за да може към датата 31 март 2016 г. те да са започнали.

КМЕТСТВА В новообразуваните кметства Долна Дъбева, Алендарова, Горна Биркова и Всемирци липсват подходящи помещения за седалище на кметствата. Съветниците решиха в Долна Дъбева да бъде сключен договор за наем на частен имот, в Алендарова кметството ще се помещава в сградата на Здравната служба, седалището на кметство Горна Биркова ще е в Кръстава, а на Всемирци - в кметството в Света Петка.

ДОГОВОР Общинският съвет даде разрешение за сключване на предварителен договор между общината и “Вели СПА” ЕООД. Фирмата ще закупи общински имот от 457 кв.м. в района на Стадиона за сумата от 22 850 лева, определена от лицензиран оценител.

“ФАНТАЗИЯ” Общината ще сключи анекс към договора за наем на детска градина “Фантазия”, която се намира върху частен имот. По предложение на собствениците на имота месечният наем остава 1600 лева, но с условието да се плаща редовно.

АПТЕКА По предложение на “Верона Фарма” ЕООД съветниците измениха решение от 2013 г. за отдаване под наем на помещение на Кооперативния пазар. Според новото решение вместо търг ще бъде проведен конкурс с условия помещението от 65 кв.м. да се ползва за хуманитарна аптека.

ПЛОЩАД С решение на Общинския съвет бяха удължени договорите на досегашните наематели на площад “Н. Гяуров” и ул. “Хан Аспарух”. Те ще могат да ползват определените 35 маси и колички за търговия, като заплащат досегашната наемна цена, до влизане в сила на заповед за спечелен търг.

КОПИРНА МАШИНА Със 7000 лева от графа “Собствени приходи” Общинският съвет ще закупи нова копирна машина за техническо обезпечаване на сесиите. Старата копирна машина има техническа повреда, която не подлежи на ремонт.

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград


Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай