Велинград - online - Болницата готви оздравителен план 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Болницата готви оздравителен план
Публикувано 2016-02-02 09:59:57 от Темпо

Д-р Жеко Чешмеджиев - управител и Илиана Пачалова-Димова - контрольор на общинската болница “МБАЛ-Велинград” внесоха в Общинският съвет отчетите на дружеството към 31 декември 2015 г.
В отчета си д-р Чешмеджиев посочва, че с приходи от 3 867 000 лева и разходи от 4 475 000 лева за 2015 г. болницата формира загуба от 608 000 лева.
Сред основните причини за загубата е начислената амортизация в размер на 329 000 лева, свързана с новопридобитата апаратура по европейски проект. Краткосрочните вземания на болницата са 600 000 лева, главно от РЗОК плюс вземания по съдебни спорове и 64 000 лева от МЦ “Вели Медикус”. Според новия управител в сегашните условия за болницата е изключително важно да повиши своята конкурентноспособност, като не само запази, а и да разшири предмета си на дейност. За целта се разработва оздравителна програма, която включва и теглене на банков кредит за погасяване на просрочени задължения. Амбициите на ръководството са да постигне поне същите нива на приходи и по възможност да ги увеличава.
За поредна година контрольорът Ил. Пачалова-Димова информира Общинския съвет за увеличаване на загубите на общинското дружество. Загубата към 31.12.2015 г. заедно с непокритите от предходни години загуби става 1 550 982 лева. Неуредените задължения към доставчици в края на 2015 г. са 1 312 684 лев.
Съветниците гласуваха и две решения, свързани със задлъжнялостта на болницата към конкретни фирми. По предложение на Сашка Целева Общинският съвет даде разрешение за съдебна или извънсъдебна спогодба, с която се признава задължение от 6098 лева към “Лифт актив” ЕООД и се одобрява погасителен план за разсрочено плащане. По предложение на д-р Чавдар Калъчев бе дадено същото разрешение, но с клауза за предварително изпълнение, с което се признават задължения на болницата от 86 598 лева към ЕТ “Целев-51”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води