Велинград - online - Таксата за детска градина става 40 лева 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Таксата за детска градина става 40 лева
Публикувано 2016-02-02 10:05:51 от Темпо

Общинският съвет прие нов размер на месечната такса за детски градини. Общият размер на таксата става 40 лева: постоянната такса от 10 лева се увеличава на 15 лева, а диференцираната такса, която зависи от посещаемостта на децата за месеца, остава 25 лева. Увеличението ще донесе допълнително между 40 и 45 хиляди лева в общинската хазна през 2016 г.

Предложеното увеличение бе мотивирано от Виолета Благова, младши експерт в ОА, с изключително тежкото финансово състояние. Дефицитът в сектора, за който “Темпо” подробно писа преди седмица, е около 720 000 лева. Основните причини са по-малкият брой деца, заради който намаляват държавните средства, незначителният преходен остатък плюс натрупани през последните години задължения за около 570 000 лева. Вече са в ход част от набелязаните мерки за преодоляване на финансовите проблеми. Предстои оптимизация, която ще включи пенсиониране на служители, съкращаване на незаети щатове, преобразуване на групи, анекс към колективния трудов договор, който сега се обсъжда със синдикатите. Болезнен въпрос, по който предстои Общинският съвет да вземе решение, е за маломерните групи в детските градини. Мерките включват още договаряне на по-добри цени на доставяните стоки, въвеждане на енергийна ефективност, кандидатстване по различни проекти.
При гласуването на новата такса за детските градини съветниците от БСП бяха против, а групите “Бъдеще за община Велинград” и “Заедно за Велинград” се въздържаха. Със 17 гласа “за” новият размер на таксата бе приет.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България