Велинград - online - Йордан Нанов: Задълженията на “ВКТВ” надхвърлят 1 милион лева 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Йордан Нанов: Задълженията на “ВКТВ” надхвърлят 1 милион лева
Публикувано 2016-02-02 10:08:10 от Темпо

Новият временно изпълняващ длъжността управител на “ВКТВ” Йордан Нанов представи финансовото състояние на дружеството пред Общинския съвет. Той съобщи, че сметките на общинската фирма са блокирани от Националната агенция по приходите заради неразплатени към нея 137 000 лева. Дружеството дължи 400 000 лева от неплатени такси към министерството на околната среда и водите, невнесени суми по ДДС и задължения към доставчици.

Г-н Нанов представи справка за натрупването на задълженията през последните 4 години. Според посочените от него данни на 31 декември 2011 г. задълженията на “ВКТВ” са били общо 160 000 лева. На 31 декември 2012 г. те са се повишили до 348 000 лева, в края на 2013 г. стават 721 000 лева, в края на 2014 г. - 937 000 лева. На 31 декември 2015 г. общите задължения на общинското дружество са се покачили на 1 015 000 лева.
На сесията през февруари Общинският съвет ще обсъди финансовото състояние на “ВКТВ”, обяви председателят Бельо Мандраджиев. Точката бе предвидена по програмата за януари, но докладът бе внесен в деня на сесията.
На сесията на 28 януари съветниците приеха бизнес-план за развитие дейността на “ВКТВ” за удължения регулаторен период до 31 декември 2016 г. Бизнес-планът е внесен в КЕВР през ноември 2015 г. и не е гледан от Общинския съвет. Против приемането на бизнес-плана гласува Радка Димитрова от “Бъдеще за община Велинград”, според която в документа “има неща, които не са така, както са записани”.
И друг проблем “чука на вратата” на общинската фирма “ВКТВ”. За 29 февруари е насрочено заседание на ВиК асоциацията в област Пазарджик. В 14 области на страната вече има консолидирани ВиК оператори - реформа, която е задължителна, за да може секторът да получи европейски средства. До момента ВиК асоциацията в област Пазарджик обединява общините Пазарджик, Септември и Лесичово. Своето становище за присъединяване към нея е изпратил и кметът на община Стрелча. До 29 февруари се очакват такива решения и от общинските съвети на останалите общини.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България