Велинград - online - Голямото семейство на Плувен клуб “Белмекен” празнува 20-годишнина 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Голямото семейство на Плувен клуб “Белмекен” празнува 20-годишнина
Публикувано 2016-02-02 10:14:58 от Темпо

Кака Данче и бате Велчо, както всички възпитаници на Плувен клуб “Белмекен” наричат с уважение и любов своите треньори Йорданка Пенина и Велчо Клешков, сигурно дълго ще помнят вечерта на 29 януари 2016 г. В залата на общинския Туристически информационен център те получиха десетки поздрави, искрени благодарности и хубави пожелания по случай 20-годишнината от създаването на плувния клуб. И всяка добра дума за тяхната работа и за постиженията на техните плувци бе напълно заслужена, защото е подплатена с честен и упорит труд, с неоспорими титли и медали, с любов от страна на деца и родители, която се печели само с почтенност, постоянство и професионализъм. Имаше много цветя и подаръци, но най-важното бяха топлите думи от приятели за приятели.

Юбилейното тържество започна с поздравителен адрес от кмета Костадин Коев. Тъй като кметът не присъства на празника, поздравите към треньорите за тяхното умение да откриват и подкрепят таланти поднесе Цвета Спасова - директор “Икономическа политика, туризъм и реклама” в ОА. От името на кмета ПК “Белмекен” получи и икона на Свети Николай Чудотворец.
20-годишния юбилей честити председателят на Общински съвет - Велинград Бельо Мандраджиев, който също поздрави плувния клуб за високите спортни резултати. Тържеството бе уважено и от общински съветници от Местната коалиция “Бъдеще за Община Велинград”.
От името на Българската федерация Плувни спортове поздравления изказа Кристиян Минковски, член на Управителния съвет и главен мениджър на националния отбор по плуване на България.
Председателят на ПК “Белмекен” Велко Клешков произнесе реч, която публикуваме отделно, за да може неговите послания да стигнат до повече хора - и тук във Велинград, и до всички точки на различни континенти, където и в момента учат, тренират и работят възпитаници на клуба.
От името на развълнуваните родители говори Величко Драганов, баща на най-успешната състезателка на ПК “Белмекен” Вангелина Драганова. Той благодари на треньорите, припомняйки си как през 2001 г. са завели изпитващата непреодолим страх от водата Вангелина на басейна при Велчо Клешков. “Видяхме, че могат не само да научат нашите деца, но и да ги направят шампиони. Велчо и Данчето са част от нашето семейство и от семействата на всички свои възпитаници. Трудолюбието и взаимопомощта съществуват и благодарение на това се случват успехите. Нека да сме обединени, да си помагаме, да запазим басейна, за да бъдат нашите деца гордост навсякъде по света”, каза Величко Драганов.
На майстора на спорта Георги Сейменов се падна отговорността и честта да благодари на треньорите от името на всички плувци: “Благодаря на кака Данче и бате Велчо, че успяват да бутат клуба напред, че ни научиха на усърдие, на уважение към всички, включително към конкурентите (дори когато ни побеждават, макар и рядко) и на любов към спорта. Велинград се слави с две неща - минералните извори и едно голямо семейство, което е силно и сплотено - Плувен клуб “Белмекен”.
От името на Златко Златанов, собственик на хотел “Рич”, Гергана Попова връчи поздравителен адрес и дарение от 1000 лева за ПК “Белмекен” като скромен принос за благородното дейност на треньорите и плувците, които побеждават кризата и трудностите и поддържат прекрасната традиция на велинградската плувна школа.
Директорката на Общинския детски комплекс Мариана Зинкова също не скри вълнението си и каза, че ПК “Белмекен” е знаков за Велинград със своите две десетилетия победи, медали и шампиони. Не случайно неговите възпитаници печелят стипендии в САЩ, но пак се връщат при кака Данче и бате Велчо, които винаги са готови да протегнат ръка - от при първото плахо гмуркане в басейна до шампиона.
Президентът на Клуба за спортни танци “Импулс” Петър Милчев се обърна към юбилярите с думите: “Респект за това, което сте постигнали! Само мога да се уча!”
Наред с гордостта от постиженията на клуба София Ключкова подчерта, че те са несъвместими с условията за тренировки. Тя сподели мечтата двата плувни клуба “Белмекен” и “Чепинец” да тренират в прекрасен спортен комплекс, какъвто Велинград заслужава.
Поздравителни адреси изпратиха още Надежда Ганчева, ТИЦ - Велинград, ОУ “Христо Ботев”, СОУ “Св.св. Кирил и Методий” и ПГГС “Христо Ботев”.
Ръководителката на вокална група “Караоке” Юлиана Ковачева определи треньорите Йорданка Пенина и Вечко Клешков като герои, които живеят за спорта и плуването и връчи на двамата по един медал за всеотдайност. Специален поздрав за двамата треньори бяха песните на “Парадайс” - велинградското шампионско трио от “Х Фактор България”.
Тържествената част завърши с благодарствения адрес от името на клуба, прочетен от Йорданка Пенина към всички, помагали през годините за дейността на ПК “Белмекен” .
Честита 20-годишнина на ПК “Белмекен” и от нас! 20 години по трънливите пътища на спорта в България са урок и изпит за шампиони. Бъдете здрави, бъдете победители, бъдете спортсмени и в състезанията, и в живота! И дано Велинград и България станат мястото, в което създадените от вас наши шампиони да поискат да се завърнат, за да имаме бъдеще.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България