Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.02.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 02.02.16
Публикувано 2016-02-02 10:16:29 от Темпо

ПРЕДСЕДАТЕЛ На 29 януари Висшият съдебен съвет за пети пореден път обяви конкурс за избор на административен ръководител на Районен съд - Велинград. Конкурсната процедура започна през октомври 2014 г., когато изтече мандатът на председателя Веселин Петричев. Заради липсата на кандидати за високата длъжност обаче конкурсите продължиха през цялата 2015 г. Ако сега има кандидати, те разполагат с 14 дни от датата на обявяване, за да внесат документите си във ВСС.


ДЕЛО С решение от 22 януари 2016 г. Окръжен съд - Пазарджик отхвърли иск на бившия временно изпълняващ длъжността кмет на Община Велинград Атанас Водев. Исковата му молба е за претърпени неимуществени вреди в размер на 170 000 лева плюс законовата лихва във връзка с делото, по което бе обвиняем за нанесени щети на общината, но бе оправдан. Съдът отхвърля иска с мотив, че причинената вреда не е в резултат на виновно действие или бездействие от страна на Община Велинград. Решението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив.

СЪВЕТ На 25 януари в Септември се проведе заседание на Областния съвет за развитие. Приета бе Стратегия за развитие на социалните услуги в област Пазарджик за периода 2016 - 2020 г. Решено бе следващото заседание да бъде в края на март, когато домакин ще е община Ракитово.

КОНКУРС Шестима кандидати подадоха документи за участие в обявения от Община Ракитово конкурс за директор на ОП “Център за услуги в домашна среда”. Комисията с председател заместник-кмета Димитър Топалов допусна до участие в следващия кръг само един от кандидатите - Мариана Бележкова. За останалите петима комисията е открила пропуски в представените документи. Вторият кръг от конкурса е тест и интервю, насрочени за 1 февруари 2016 г.

ЛЕСОВЪД 104 години от разстрела на лесничея Васил Попов ще бъдат отбелязани на паметната плоча на едноименната улица във Велинград на 2 февруари. Възпоменателното тържество се организира от Съюза на лесничеите ветерани, за да бъде припомнено делото на един от най-големите радетели за опазването на българската гора.

ИЗЛОЖБА Регионалният исторически музей - Кюстендил ще гостува във велинградския музей. На 4 февруари 2016 г. в 11 часа в една от залите на нашия музей ще бъде открита изложба, която разказва за свещените места в планината Осогово.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай