Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.02.16 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, October 16
· Успехи на младата плувна смяна на ПК “Белмекен”
· Още една стъпка към бъдещето
Tuesday, October 09
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.10.18
· Общината ще се отоплява на пелети
· Кметът прави срещи в трите квартала
· ПРАВО НА ОТГОВОР: Полагаме максимални усилия за решаване на натрупаните проблеми
· Депутати от БСП представиха Визия за България
· Ремонтите за нова визия в Каменица – до Коледа
· Поръчката за нов скенер започва от начало
· В памет на героите от Балканската война
· След съдебно решение вписаха новото ръководство на НЧ “Отец Паисий-1893”
· Предизвикателството „Камино”
· ЦСОП – Велинград - една година по-късно
· Отсечените дървета заслужават втори шанс
· Малки обяви: 09.10.18
· Творческият сезон започна с награди
· Читалището – място за среща на пазители и традиции
· Обичам те, Велинград!
· ПГИТ “Ал. Константинов” стана училище-посланик на ЕП
· “Атлас” спечели пълен комплект медали за Купа “Велинград”

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 09.02.16
Публикувано 2016-02-09 10:19:58 от Темпо

ТУРИЗЪМ На 8 февруари министрът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с представители на общината и туристическия бранш във Велинград. Сред обсъжданите теми бяха и намеренията за откриване на волфрамова мина в близост до курорта. Подробности за срещата очаквайте в следващия брой.


КАРТА Започна обсъждането на проекта за Национална здравна карта, предложен от комисия към Министерството на здравеопазването. Според документа в област Пазарджик трябва да бъдат намалени общо 505 болнични легла. Леглата в детските отделения са със 137 повече, в ортопедиите - със 74 повече, в хирургичните отделения с 64 и във вътрешните отделения с 86 повече.

КОНТРОЛ От 1 февруари 2016 г. започна закриването на контролните горски пунктове. В нашата област вече не работят пунктовете на Превала и Варвара. Според Изпълнителната агенция по горите занапред ще има по-ефективен контрол върху превоза на дървесина, който ще се извършва от мобилна горска стража.

ГРАНИЦА Община Велинград обнародва в Държавен вестник проект за нанасяне на новата административна граница между общините Велинград и Сърница. В едномесечен срок от 2 февруари 2016 г. по проекта могат да бъдат направени писмени възражения, които се внасят пред кмета на Община Велинград.

ЮНДОЛА На 2 февруари 2016 г. в Държавен вестник е публикуван проект за допълнение и оцифряване на кадастралния план на село Юндола. Гражданите имат едномесечен срок за писмени възражения по проекта, след което той ще влезе в сила.

КРАНОВЕ Със заповед от 2 февруари 2016 г. кметът на община Велинград Костадин Коев нареди крановете на водопроводите за минерална вода и на водоизточниците в санитарно-охранителните зони да се регулират единествено от инж. Мрамор Полежански. При негово отсъствие функциите ще се поемат от упълномощено само за деня лице от “ВКТВ”. Заповедта е за срок от 1 година и се отнася за минералните находища Каменица и Драгиново, които се стопанисват от общината.

ПРИЕМНА Депутатът от БСП и заместник-председател на Народното събрание Янаки Стоилов обяви приемен ден за жителите на общините Велинград и Ракитово. Приемните в двата града се проведоха на 5 февруари 2016 г.

ПАРАКЛИС Параклисът “Свети Власий” в кв. Каменица ще отбележи своя храмов празник на 11 февруари. На тази дата църквата почита светеца, чието име носи и топлият лечебен извор в близост до параклиса.

СПАСИТЕЛИ На 11 февруари предстои да бъде учредено доброволно формирование за планинско спасяване, което ще работи на територията на област Пазарджик. Очаква се в него да се включат доброволци от община Ракитово. Задачата на формированието ще бъде да участва в спасителни акции в планините, а в бедствени ситуации да помага за снабдяване на населението от труднодостъпни райони.

 
SPA Hotel-Olympic

Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай