Велинград - online - Лекари против проекта за здравна карта 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Лекари против проекта за здравна карта
Публикувано 2016-02-16 09:16:42 от Темпо

На извънредно заседание Управителният съвет на Български лекарски съюз - Пазарджик анализира проектонаредбата за Национална здравна карта. В становище, изпратено до Народното събрание, Министерството на здравеопазването, НЗОК и областния управител лекарите се обявяват против проекта за областната здравна карта, който предвижда намаляване на броя на болничните легла.

От БЛС - Пазарджик изтъкват, че нашата област специфичен здравен регион в България, в който има общини с отрицателен, но и с положителен прираст на населението, с доста висока и специфична заболеваемост. Лекарите отчитат, че в представената проектонаредба липсват данните, които Комисията за изработване на Областна здравна карта е изработила и приела. Проектът предвижда от сега съществуващите 1 465 легла за активно лечение да останат 960 легла. Най-драстично е намалението при педиатричните легла - с 137, хирургичните - с 64, неврологичните - с 32, ортопедичните - с около 50 и т.н. Затова от БЛС питат: когато намаляването на педиатричните, хирургичните и други легла стане факт, къде ще се лекуват имащите нужда от болнично лечение от област Пазарджик?
УС на РК на БЛС - Пазарджик предлага да се защити приетият с консенсус на 19.11.2015 г. проект на областна здравна карта, изработен от комисията, назначена със заповед на министъра на здравеопазването. В започващия месец на обсъждане на проектодокумента за Национална здравна карта БЛС - Пазарджик ще организира срещи със съсловни организации, пациентски сдружения, обикновени хора и областни институции. Апелът на лекарите към отговорните държавни институции е: “Съдействайте ни и ни дайте възможност да лекуваме оптимално и адекватно боледуващите от област Пазарджик.”
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води