Велинград - online - Кампанията за референдума стана урок за активни граждани 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 11
· Започва строителството на нова детска градина в Драгиново
· Съединението, което ни прави горди българи
· Първа копка на зала-мечта в НПГГС „Христо Ботев“
· Кметът се извини за загражденията по време на концерта
· КРИМИ ХРОНИКА 11.09.18
· Ловно-рибарското дружество във Велинград уверено крачи през три века
· Търсят се над 20 учители
· Кой развя велинградски байряк на връх Монблан
· Малки обяви: 11.09.18
· Житейски път, достоен за пример
· “Звънче” стигна “До върха на планината” в Португалия
· Приз от „Пусть всегда будет солнце“
· Георги Сейменов сред най-бързите плувци-ветерани в Европа
· „Чепинец” се завърна на победния път
· ПОЩА: Велосипедисти сигнализират за дупки по пътя Дорково - Дъново
· Три дни летни ски на Юндола
Tuesday, September 04
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 04.09.18
· Велинград отпразнува юбилеи и придобивки
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра

Кампанията за референдума стана урок за активни граждани
Публикувано 2016-02-16 09:19:18 от Темпо

Приключи събирането на подписи за провеждане на референдум по инициатива на “Шоуто на Слави”. Сред организациите, които събираха подписи в нашия регион, беше Гражданското сдружение “Бъдеще за община Велинград”. Ето какво сподели неговият председател Ангел Манолов в края на капманията:

- Гражданското сдружение "Бъдеще за община Велинград" участва активно в събирането на подписи за провеждане на референдум по инициатива на "Шоуто на Слави". Подписката вече е внесена в Народното събрание - колко от събраните близо 700 000 подписа са от нашия регион?
- Подписката за иницииране на референдум във Велинград набра 2230 подписа. Това са подписи събирани само от нашите доброволци от сдружението. Всички те бяха много ентусиазирани, не се умориха нито за минута. Събраните подписи не са само от жители на нашия град, но и от Сърница, Драгиново, Кръстава, Грашево. Гости на града също се подписваха и ни търсиха за съдействие. Специална благодарност за подкрепата искам да изкажа на собствениците на търговските обекти, в които бяха нашите постоянни пунктове. Те също бяха натоварени, имаше периоди на голяма активност от страна на желаещите да се подпишат и това със сигурност е затруднявало ежедневната им работа, но и те не се отказаха и събираха подписи буквално часове преди да изтече крайният срок.Тук е моментът да кажа, че реално събраните от нашата община подписи са повече от тези 2230, защото имаше и хора, който лично се свързаха с “Шоуто на Слави” и също събираха подписи. Отчитаме като плюс за нас като организация партньорството с гражданско движение ДНЕС и с неговия координатор за областта Тинко Василев. От него е информацията, че подписите от цялата област са над 20 хиляди. Вече всички знаят, че подписката е успешна и внесена в Народното събрание с общ брой подписи 673 481.
- Какви са преките ви впечатления от кампанията - искат ли велинградчани да бъдат питани какво е тяхното мнение по важни национални и местни въпроси?
- Това е подписка, в която не ние сме търсили и карали хората да се подписват, а тъкмо обратното - всеки сам, осъзнато и напълно информирано, е идвал в пунктовете или е търсел контакт с доброволците, за да се подпише. Точно поради тази причина не бих се съгласил с изразени мнения , че събраните от нашата община подписи са малко. Важно в цялата кампания бе не само идеята на референдума за промяна на политическата система, а това, че хората проявиха активност, подкрепиха идеята с имената си, с позицията си. Излязоха от анонимност, излязоха от социалните мрежи и бяха наистина реално активни. Точно това напълно синхронизира и с идеята и целта на нашето сдружение - да провокираме активност, гражданска позиця. Няма нищо страшно или притеснително в това човек да отстоява правата си, да поставя името под позицията си, да подава сигнали, жалби, да търси и изисква от властимащите отговори или действия. Това е правилният начин и участието в подписка, каквато беше тази за инициирането на референдум, е стъпка напред в провокиране на едно активно гражданско общество сред жителите на нашия град и община, а и в цялата страна. Тази кампания бе добър урок и за нас като сдружение. Показахме, че и във време без избори може да се работи в екип, да се подкрепят и реализират добри проекти и те да са от полза са всички. Ще продължим да работим в тази посока. Мисля, че всеки човек с позиция по важните за деня теми би се чувствал част от общнстта, от държавата ако щете, ако по някакъв начин усеща, че мнението му е важно, че властимащите са готови да го чуят. Нашите съграждани, хората от селата в общината могат и са доказвали редица пъти, че са информирани и имат мнение, което в определен момент са готови да го споделят гласно и да отстояват. Важно е тази активност да продължава и да се развива. Ние сме част от управелнието на града ни и на общината, на държавата и не трябва да го забравяме
- В какви посоки ще насочи енергията си гражданското сдружение през 2016 г.?
- Като цяло ще продължим работата си с хората, ще ги информираме за това какво се случва в нашата община, какви са проектите и решенията на Общинския съвет, каква е нашата позиция, как я отстояваме, има ли ефект от работата ни. Макар и за краткото време на съществуването ни като гражданско обединение, успяхме да подкрепим и да учасваме в няколко благотворителни акции. Тази дейност продължаваме по-активно и през 2016 година. Със сигурност ще продължим сътрудничеството си с гражданско движение ДНЕС. Имаме идеи за общи проекти все в посока активизиране на гражданското общество. Имаме и други проекти, но към момента те са в много ранен етап, за да ги представяме по-подробно.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай