Велинград - online - СПА столицата се включва в билборд кампания на МT 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 25
· Ветераните защитиха честта на велинградската плувна школа
· „Чепинец” с четвърта поредна победа
· ФК ”Чепинец” отново само с детски отбор и без юноши!
Wednesday, September 19
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 181.09.18
· Ще има ли достатъчно дърва за огрев?
· Учебната година започва нормално и с повече първокласници
· Единна Европа може да се справи с всички проблеми
· Дипломати проведоха работна среща във Велинград
· ВОМР с подкрепата на ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „Развитие на човешките ресурси” 2014 –
· Започват обществените поръчки за ремонт на ул. „Тошо Стайков“ и „Вела Пеева“
· Общината осъдена да плати 29 990 лева на адвокат на “Еkо Титан”
· В Грашево Цв. Цветанов обеща ремонт на пътя
· Кметът предлага солидарен фонд за лечение
· Изхвърлят ли се отпадъци в уж закритото сметище?
· Нерегламентираните сметища – омагьосан кръг без изход
· Със 72 500 лева ще информират по проекта за инсталации за боклука
· Почти половината учители ще се пенсионират в близките 10 години
· Малки обяви: 18.09.18
· Бирково
· Добър пример от община Сливен

СПА столицата се включва в билборд кампания на МT
Публикувано 2016-02-16 09:22:43 от Темпо

Една година след първата си визита във Велинград министърът на туризма Николина Ангелкова отново дойде в СПА столицата на Балканите. На 8 февруари 2016 тя проведе работна среща с кметовете на три общини - Костадин Коев на Велинград, Неби Бозов на Сърница и Петър Паунов на Батак, председателя на Общински съвет - Велинград Бельо Мандраджиев и общински съветници, представители на местния туристически бранш, културни институции и граждански сдружения. Участваха народният представител от ГЕРБ Димитър Гечев и ресорният зам.-кмет Атанас Палигоров.

Срещата бе закрита за медии, а на последвалата пресконференция министър Н. Ангелкова разказа за акцентите в дискусията. Тя поздрави новия велинградски кмет К. Коев, че е приоритетизирал туризма като част от общинската политика и за декларираните от него намерения всички приходи от туристическата такса да се ползват за реклама и развитие на туризма.
През 2016 г. Министерството на туризма (МТ) по различни канали ще помага на общините в областта на рекламата. В страната ще бъдат организирани около 250 тура с участието на журналисти от български и чуждестранни медии. Велинград е включен в техните маршрути, за да могат на място да видят предлаганите туристически продукти и атракции. Нашата община ще стане част от билдборд кампанията за реклама на вътрешния туризъм. Министерството ще изработи визията за 1 или 2 билборда, с които Велинград ще се рекламира на територията на различни български общини. По същия начин тук ще има билбордове с реклама на други туристически дестинации. Поради големия интерес към кампанията, която Н. Ангелкова даде като добър пример за сътрудничество между общините и МТ, тя ще продължи не 6 месеца, а през цялата 2016 г.
Г-жа Ангелкова съобщи, че новата наредба за балнеология и СПА вече е подписана от министрите на здравеопазването и туризма и чака обнародване в Държавен вестник. Досега не е имало такава нормативна регулация и затова много хотели и места за настаняване се титуловаха като СПА и балнео, но вече ще се спазва регламент, което е в полза на истинските СПА и балнеолечебни курорти. Като предложение от участниците в дискусията е дошла идеята във Велинград да бъде създаден център за професионално обучение на кадри, особено в сферата на СПА и балнеологията. Градът ни разполага със специалисти и база, а според министър Ангелкова е възможно такова обучение да стартира на национално ниво и то с пилотен проект точно във Велинград.
По време на срещата представителите на Велинград са връчили на министъра на туризма открито писмо, в което с множество аргументи за пореден път изразяват категоричната позиция на местната власт, туристическия бранш и неправителствени организации против инвестиционното предложение за волфрамова мина в близката местност “Грънчарица”. Според министъра Велинград е пропуснал възможността да отправи петиция по проблема до Европейската комисия. На пресконференцията г-жа Ангелкова заяви, че МТ следи внимателно процедурата и доклада по ОВОС и отново, както и през 2014 и 2015 г., изрази подкрепа за устойчиво развитие на туризма в община Велинград и за недопускане на дейности, които ще застрашат това развитие.
Министерството ще търси баланс със зелените организации и по проблемите на зимния и ски туризма, по които съветник на Н. Ангелкова е известният скиор Марк Жирардели. Тя заяви, че зимният и ски туризъм са едни от най-добре платените туристически продукти, но ние все още чакаме всички други да ни изпреварят, преди да изградим лифтове и инфраструктура в българските планини.
Туристическият бранш във Велинград е поставил и въпрос за законови промени, които да позволят курортът да стане център на туристически регион. Според г-жа Ангелкова такива промени може да има най-рано догодина, след като се направи равносметка как работи сегашната система, при която Велинград е част от туристически район Родопи с център Смолян.
За разлика от трудната за туризма 2015 г., прогнозите за новата 2016 г. за България са много по-оптимистични. Активната работа на МТ на топ важните туристически пазари като Русия, Франция, Германия и др. вече дават положителен резултат. Ще разчитаме и на нови идеи като промотиране на обща дестинация “Балканска мозайка” с участието на всички държави от региона. Посещението на министър Николина Ангелкова във Велинград завърши с надежди за ръст на туризма през 2016 г.
Елена Баева

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай