Велинград - online - Велинград кани на “Голямото писане на великденски яйца от Чепинския край” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Велинград кани на “Голямото писане на великденски яйца от Чепинския край”
Публикувано 2016-02-16 09:44:54 от Темпо

Велинград участва в 33-то издание на Международната туристическа борса Ваканция&Спа Експо, което се проведе от 11 до 13 февруари в Интер Експо център в София. Борсата събра на едно място близо 400 участници от 18 държави. За поредна година като СПА столица на Балканите нашата община получи покана от Министерството на туризма и място на националния щанд от 150 кв. м., на който се представиха 25 браншови туристически организации и общини.
За разлика от 2015 г., сега изложението бе много силно и като брой участници, и като брой посетители. То бе открито от министъра на туризма Николина Ангелкова, а за нашия щанд отговаряха ТИЦ - Велинград и Цвета Спасова, директор “Икономическа политика, туризъм и реклама” в ОА.
Наред с рекламните и информационни материали този път щандът на Община Велинград привличаше вниманието на посетителите и с голямо писано великденско яйце. По този начин от София стартира рекламната кампания на едно събитие, което предстои във Велинград - “Голямото писане на великденски яйца от Чепинския край”. Идеята е в навечерието на Великден централният площад на Велинград да се превърне в голяма работилница за писане на великденски яйца, в която ще може да се включи всеки желаещ - и велинградчани, и гостите на курорта. Ще пишем заедно яйца по запазената характерна за нашия край техника с восък и спазвайки традиционния рисунък. По този начин ще популяризираме една изключително ценна наша традиция, която е оцеляла години наред и заслужава да бъде продължена. А великденското яйце, което всеки сам ще направи, ще остане като хубав спомен от Велинград и първото Голямо писане на великденски яйца от Чепинския край.
“Голямото писане” е идея на вестник “Темпо”, която бе подкрепена от Община Велинград, Историческия музей, Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите. Подготовката за датата на събитието - 30 април, Велика събота, вече е в ход. Готови са първите три големи дървени яйца и красивите покани, които ще се разпространяват на много места, за да съберем максимален брой участници. Очакваме още идеи и още съмишленици, за да направим един празник във Велинград.
Темпо

Първите “рожби” на идеята за “Голямото писане” са тези три големи, червени и красиви яйца. Дървените яйца с височина 60 см бяха изработени от ученици от Професионалната гимназия по дървообработване “Иван Вазов” под ръководството на преподавателите Альоша и Валентин Кадьови и с изключително сърцатото съдействие на директорката инж. Росица Рускова. Изписването на яйцата е дело на уредника на Художествената галерия Бранко Манушев, който работи по автентични модели, подбрани от ентолога в Историческия музей Георги Куманов. За боядисването и лакирането на яйцата сме благодарни на фирма “Евромебел-2007” с президент Нейко Неев.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай