Велинград - online - Ще се слеят ли “СИП” и “ТИЦ” в общинско мегапредприятие? 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ще се слеят ли “СИП” и “ТИЦ” в общинско мегапредприятие?
Публикувано 2016-02-16 09:45:43 от Темпо

С проекто-решение до Общинския съвет кметът на община Велинград Костадин Коев предлага да бъде прекратена дейността на общинското предприятие “Туристически информационен център” (“ТИЦ”) и то да се влее в другото общинското предприятие “Спортни имоти и пазари” (“СИП”). Като главна причина за сливането на “СИП” и “ТИЦ” е посочено тежкото финансово състояние на общината и нуждата от редуциране на разходите. Преобразуването няма да повлияе върху ефективността на дейностите, изпълнявани досега от двете общински предприятия, се сочи в проекта.

Това не е първото разширяване на общинското предприятие, което стопанисва Пазара. През 1997 г. бе създадено общинско предприятие под името ”Общински пазари и тържища”, което отговаря за имоти публична общинска собственост с площ 5 786 кв.м. плюс 17 масивни сгради на територията на Централен пазар, покрит пазар плодове и зеленчуци, покрит промишлен пазар, административна сграда, два квартални микропазара, 223 бр. подвижни търговски съоръжения (маси) и общо 333 търговски места. През 2006 г. бе взето решение към него да бъдат прехвърлени и общински спортни имоти (Централен минерален плаж, Закрит плувен басейн и др.) и така предприятието стана ”Спортни имоти и пазари”. След това дейностите на “СИП” се увеличиха със създаването на синята зона за платено паркиране и със стопанисването на двете Радонови бани в кв. Чепино и Кална баня, за които общината прекрати дадените години преди това концесии.
Днешният “Туристически информационен център” бе създаден като Център за малък и среден бизнес през 1998 година по проект на Програмата на ООН за развитие, а от 2014 г. е в регистъра на туристическите информационни центрове, създадени по Закона за туризма. През годините центърът разработи и изпълни множество проекти, сред които Празника на картофите и ежегодния Базар на занаятите, инкубатор за билки, сертификация и производство на сладка от диворастящи плодове, презентация и реклама на Велинград на туристически изложения и прояви, активна работа по изготвяне на Стратегията за туризма и партниране със Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите, широка информационна дейност във всички аспекти на туризма, участие в множество проекти и др.
Предлага се след сливането мегапредприятието “СИП-ТИЦ” да има 70 щатни бройки плюс 18 сезонни. Най-много щатове се запазват в дейността платено паркиране - 25. Според изготвения нов правилник директорът на общинското предприятие се назначава със заповед на кмета на общината и е на негово разпореждане. В момента директор на ОП “СИП” е Борис Станудин.
Крайното решение за бъдещето на “ТИЦ” и “СИП” и дали те трябва да бъдат слети в едно мегапредприятие ще вземат общинските съветници. Редовната сесията предстои на 25 февруари 2016 г.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай