Велинград - online - Поклон пред Апостола 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Поклон пред Апостола
Публикувано 2016-02-23 09:17:31 от Темпо

Още в ранното утро на 19 февруари велинградчани поставиха кокичета и карамфили на паметната плоча на Васил Левски в градинката пред едноименното читалище в кв. Каменица. Официалното отбелязване на 143 години от гибелта на Апостола на българската свобода се състоя в 17 часа. За първи път тази година като почетна стража пред малкия паметник застанаха членове на новосъздаденото във Велинград дружество “Традиция”, облечени с въстанически дрехи. По предложение на председателя на НЧ “Васил Левски-1904” Никола Делиев събралото се множество сведе глави и с едноминутно мълчание почете светлата памет на Васил Левски.

Цветя поднесоха кметът на община Велинград Костадин Коев, председателят на Общинския съвет Бельо Мандраджиев, председателят на БСП - Велинград Георги Янчев, съветниците от местната коалиция “Бъдеще за община Велинград” Пламен Мавров, Дияна Кехайова и Радка Димитрова, ученици от СОУ “Васил Левски”, СОУ “Св.св. Кирил и Методий”, ОУ “Христо Ботев”, Историческият музей, Общинския детски комплекс, самодейци от НЧ “В. Левски-1904”, председателят на Общобългарския комитет “Васил Левски” и Дружба “Родина” във Велинград Емил Моллов, много граждани. Сред дошлите да почетат Дякона бяха още председателят на Дружеството за защита на Родопите Георги Пашов, зам.-кметът Сергей Кичиков, съветници, директори на училища и др.
Честването продължи с концерт в читалище “В. Левски-1904”, в който взеха участие самодейците от Групата за стари градски песни “Вела”, Народния хор към ансамбъл “Здравче-венче”, певци от музикалната школа “Звънче” и ученици от СОУ “Васил Левски”.
В деня на Левски бе осветена и икона, нарисувана и подарена на читалището от художника Заварин Веселинов.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола