Велинград - online - Това лято руските туристи ще избират дестинация според цената 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Това лято руските туристи ще избират дестинация според цената
Публикувано 2016-03-01 09:53:12 от Темпо

При много силен интерес премина кръглата маса, която Министерството на туризма (МТ) организира на 25 февруари в Москва. Повече от 100 туристически фирми и браншови организации от България и Русия се включиха в нея и обсъждаха мерки за увеличаване на туристопотока през 2016 г. За първи път в среща на такова ниво в руската столица участва и кметът на Община Велинград Костадин коев. На туристическото изложение в Москва беше и председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград Златко Златанов.

По информация на пресцентъра на МТ в кръглата маса участие взеха българският министър на туризма Николина Ангелкова и ръководителят на Федералната агенция по туризъм на Русия Олег Сафонов. Българската делегация включваше и зам.-председателя на Народното събрание Красимир Каракачанов, председателя на парламентарната Група за приятелство България - Русия Красимир Велчев, председателя на Комисията по икономическа политика и туризъм Петър Кънев и неговия заместник Даниела Савеклиева, кметовете на Каварна и Велинград Нина Ставрева и Костадин Коев, зам.-кмета на София Тодор Чобанов, зам.-кмета на Бургас Йорданка Ананиева, представители на други български общини и курорти, на летищата Варна и Бургас, туристически сдружения и др. От руска страна в работата на кръглата маса участваха изпълнителният директор на Асоциацията на туроператорите на Русия Майя Ломидзе, представители на федерални отраслови администрации, организации за икономическо сътрудничество, туристически сдружения и компании, търговско-промишлени палати, синдикалисти, учебни заведения и др.
Според министър Ангелкова най-важното е браншът да предложи атрактивни услуги, за да отчетем сериозен ръст на руския пазар през 2016 г. Министерството ще продължи да представя активно страната ни най-големите туристически изложения в Москва - МИТТ и Интурмаркет и на специализирани форуми за детски туризъм и за насърчаване на връзките между регионите на Русия и България. Олег Сафонов е подчертал, че България предлага добро качество на туристическия продукт и е много важно да се развива не само масовият летен туризъм, но и специализираните услуги - балнео и спа, религиозен, културен туризъм и др. “България има големи шансове за привличане на повече руски туристи“ според изпълнителния директор на Асоциацията на туроператорите на Русия Майя Ломидзе. През предстоящото лято цената ще е основен фактор при избор на дестинация от страна на руските туристи и е важно българският бизнес да предложи атрактивни пакети. Улеснение е, че страната ни е лесно достъпна, а визите се издават бързо и без излишни формалности.
Представителите на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация подчертаха, че вече се работи в тази посока, като се подготвя списък с конкретни предложения към руските туристи, който ще бъде представен на министър Ангелкова. Сред тях е възможност организираните руски групи да ползват безплатен трансфер от летището до хотела си, допълнителни специализирани услуги на преференциални или нулеви цени и др. България има какво да предложи на руските туристи целогодишно, а детският туризъм е сред основните направление в туристопотока от Русия към нашата страна. В тази връзка бе положително оценено, че през този сезон лицата до 16 г. ще получават безплатни визи при идването на организиран детски отдих у нас.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води